Nyheter

Nytt bageri och café på Östergatan i Vaggeryd

Nyheter Passionen för bakning har drivit fembarnsmamman Amela från Klevshult att starta eget bageri med inspiration från Balkan och inom kort öppnar Café 74

Amela fick se en annons om att en lokal snart skulle bli ledig på Östergatan i Vaggeryd och kände att nu var det dags att starta ett bageri och café. En bra och central lokal som hon tyckte kunde passa.

– Hela familjen och vänner har fått hjälpa till så vi har kunnat få allt klart för lokalen var inte anpassad för ett café, berättar Amela.

Dottern Minela som läser ekonomi och tar studenten nu i juni kommer att hjälpa mamma Amela med verksamheten.

– Bakningen har alltid varit en stor del av vår familj sedan tidigare och alla visar sin kreativitet via bakverken så det är en del av mig också, berättar Minela.

– Vi kommer att sälja smörgåsar, bakelser, smörgåstårtor och lättare luncher och allting kommer vi att baka själva. Tårtor kommer att finnas på beställning och det som vi ser fram emot och fått många förfrågningar om är våra kakor från forna Jugoslavien. Det är det som blir vårt koncept som sticker ut från de andra caféerna här. Baklava är efterlängtad så det ska vi naturligtvis sälja. Framåt kommer det även köttfärs- och ostpajer som vi också fått förfrågan om, berättar Amela.

– Vi kommer att öppna tidigt på morgonen vid sextiden för att man ska kunna komma och köpa sin frukost och hålla öppet till klockan 18. Helgernas öppettider är inte riktigt bestämda än men det får vi testa oss fram till. Alla i familjen är arbetsnarkomaner, vi gillar att ha mycket att göra så några lugna stunder blir det inte för oss.

Amela kommer ursprungligen från Bosnien men är uppvuxen i Kroatien och kom hit med sin man 1994. De fick en son tillsammans men när pojken var tre och ett halvt år blev Amela änka och ensam med sin lille son. Några år senare träffade hon en ny man och de fick fyra barn tillsammans.

– Det var otroligt tufft men jag har fått lära mig att stå på egna ben och det har nog givit mig styrkan att klara det mesta. Visst har det funnits stunder när man undrar om man ska orka men nu är jag glad att jag kämpat på och jag ser ljust på framtiden, avslutar Amela.

Amela Zdionica och dottern Minela Salkovic öppnar nytt café och bageri.

Taggar

Dela


21 reaktioner på Nytt bageri och café på Östergatan i Vaggeryd

Stort lycka till! Det är sådant här som gör att man man längtar tillbaka till Skillingaryd!

Länkarnas före detta lokal på hörnet mot Linnégatan skulle jag tro att det gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *