Nyheter

Nytt bostadsområde i Byarum

Nyheter Kommunfullmäktige beslutade att utreda bostadsområde söder om Byarum i höjd med hembygdsgården

Söder om Byarum planeras nu ett nytt bostadsområde

Lennart ”Charlie” Karlssons motion angående bostadsområde söder om Byarum lämnades in i april för tre år sedan och har nu fått ett svar. I motionen finns skrivet att området är ultimata läget för pendling till både Logpoint och Jönköping samtidigt som det är vacker miljö där Gnyltån och Byarumssjön finns. I kommunstyrelsens arbetsutskott behandlades motionen under samma år där tidigare kommundirektör har förhandlat om köp av markområde i Byarum men dessa förhandlingar har inte gett någon framgång. Kommunens kanslienhet skulle fortsätta arbetet med att utreda möjligheterna och hitta lösningar för att kunna förvärva markområdet. Vid arbetsutskottets sammanträde i maj i år lämnades ett positivt besked och motionen föreslås att bifallas.

– Bifall till motionen. På Lennarts vädjan tackar jag för all positivitet kring motionen, säger Klas Gustavsson (EMP).

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade att se över möjligheterna till bostadsområde söder om Byarum i det kommande översiktsplansarbetet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nytt bostadsområde i Byarum

Jättebra att det blir fler ställen det byggs på i kommunen.
Men borde det då inte finnas tillgång till lokaltrafik också…

Om barnfamiljer redan nu backar för köp av bostad i Byarum då det krävs 2 bilar för att kunna ta sej till jobb /dagis /skola /affärer

Är det bostäder för barnlösa medelålderspersoner dd byggs för ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *