Nyheter

Nytt ljus över torget

Nyheter De tidigare svarta armturerna gick sönder och länge stod centrala delar av Vaggeryd och Skillingaryd utan belysning.

En novemberkväll. Mörkt vid stationen i Skillingaryd som annars har två armaturer intill huset. Arkivbild.

I höstas var det mörkt runt centrala delar av Skillingaryd och Vaggeryd. Armaturerna var sönder.

Jerry Karlsson (L), tekniska nämndens ordförande, berättade i november att ”vi har ingen budget för detta i år. Det kommer lite pengar nästa år och vi ber att få använda dessa medel till belysning”.

Kostnadsberäkningen som tekniska kontoret har gjort av de akuta åtgärderna som behövs är:

  • Gatubelysning Ljungberghsgatan Skillingaryd, två stycken, byte av armatur och stolpe samt flytt av fundament: 21 000 kronor.
  • Torgbelysning, Skillingaryd, två stycken, byte av armatur och stolte samt byte av fundament: 32 000 kronor.
  • Passagebelysning Vaggeryd, en styck, armatur och stolpe: 8 000 kronor. 

Till kommunstyrelsens arbetsutskott gick frågan om pengarna för att lysa upp torg och centrum. När kommunstyrelsens arbetsutskott träffades under slutet av november kommenterade Gert Jonsson (M) ärendet på följande sätt: ”Vår bedömning är att vi inte kan flytta investeringspengar. Då finns det inga till 2021. Tekniska förvaltningen får ordna detta från driftmedel. Vi ska inte gå in och krabba i det här nu. Vi skickar med ”rätta till lamporna” till tekniska”.

Och för att den mörka årstiden skulle lysas upp så gott den kunde, monterades tillfälligt ersättningsarmaturer upp. Men under torsdagen blev det som vanligt igen. Den nya torgbelysningen togs i bruk.

– Fantastiskt roligt och bra att vi fått belysning i centrum, kommenterar Skillingaryds intresseföreningens ordförande Jörgen Johansson. 

Nya armaturer sattes under torsdagen upp på torget

Taggar

Dela


4 reaktioner på Nytt ljus över torget

Äntligen
Sjuk pinsam kommun som inte har råd med belysning i centrum. En våldtäkt /överfall här och det hade blivit Aftonbladsnyheter om ingen belysning.

40 miljoner över budget för åtta byggen det märker man inte, men 60 000 konor, det måste upp i kommunledningen. Tala om att sila mygg och svälja kameler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *