Nyheter

Nytt och gammalt under Sommarkul

Nyheter Små utflykter, öppet varje dag och välkomnar ungdomar mellan 7 och 15 år. Så ser årets Sommarkul ut för kommunens ungdomar.

Från vänster William, Anette, Mariella, Bleona, David och Andreas

Förslagen, om vad man vill göra på sommarlovet, har kommit från ungdomarna själva. De tre anställda på ungdomscaféet i Vaggeryd startar på tisdag årets Sommarkul tillsammans med kommunens föreningar och Svenska kyrkan.

– Vi kommer att ha lite gammalt och lite nytt. Vi lägger inte fokus på stora utflykter utan små istället. Vi har planerat mycket med föreningarna och det kommer att spelas innebandy, fotboll, handboll och vi kommer att testa bågskytte. Här i lokalen på Jönköpingsvägen kommer vi att ha mycket pyssel. Svenska kyrkan hjälper oss i sommar, kommer att bli mycket roligt. Vi har ett bra stöd från ungdomsledarna och prästerna, säger fritidsledaren Andreas Ljung i Vaggeryd och fortsätter med att ju fler vuxna som hjälper till desto bättre.

Det är andra året Andreas jobbar med sommarlovslediga ungdomar och medan de yngre är i Vaggeryd kommer de äldre (högstadiet och gymnasiet) hålla till i Skillingaryd under onsdagar och fredagar. Nio veckors program har tagits fram och det kommer avslutas med ett stort disco innan skolan börjar efter sommaren.

– På tisdag börjar Sommarkul. Barnen har fått skriva in sig här, får ta med en lapp hem där föräldrarna skriver i kontaktuppgifter. När den lappen lämnas tillbaka får man en Sommarkulströja och ett armband. Grundstrukturen är att vi samlas alltid här på morgonen och utgår härifrån. Vi kommer även att baka varje dag, arrangera fredagsfika. I kiosken har vi lite lättare mackor och mat och lokala ICA-handlaren sponsrar med frukt, säger Andreas Ljung.

Förra året var 200 unika ungdomar inskrivna på Sommarkul. Tre ordinarie fritidsledare, sju praktikanter och fyra medarbetare från Svenska kyrkan kommer att finnas på plats under sommarlovet.

– Roligt att få jobba med sommarlovslediga barn, vi är en stabil grupp och har koll på läget, men det kommer nog ta någon dag innan allt satt sig ändå, säger Andreas med ett stort leende och ser fram emot starten på Sommarkul.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *