Nyheter

Nytt vargangrepp utanför Skillingaryd

Nyheter Länsstyrelsens rovdjurshandläggare lämnar ikväll ut information till bygdens djurägare i Värnamo och Vaggeryds kommuner samt grannkommuner

Arkivfoto; Thimmy Modée

Länsstyrelsen har i eftermiddag besiktigat tre tackor och en bagge cirka sex kilometer sydväst om Skillingaryd.

Tre av fåren var redan döda och ett fick avlivas. Fåren har angripits av varg troligtvis natten till måndagen och som förebyggande åtgärd tas de kvarvarande fåren in nattetid och närmare bebyggelse.

Återigen finns varg i området till många djurägares oro. I lördags kontaktade Ålaryds jaktlag redaktionen då man sett en varg springa ”över fällorna” under jakteftermiddagen.

I måndags tillkallades polisen och Länsstyrelsen till E4:an strax norr om Vaggeryd där en död vargtik påträffats.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nytt vargangrepp utanför Skillingaryd

Senaste nytt är att den överkörda vargen var den tik som det varit skyddsjakt på. Det vore märkligt om här skulle funnits en andra fårbitare i samma lilla område, men säkert svar får vi när DNA-analysen från de dödade fåren blir klar.

Kanske är det på tiden att vi jägare får börja jaga varg så vi blir av med alla problem o lidane våra tam djur tvingas utstå med. Det där tjatet att vi måste se över våra staket är rena tramset. För att stoppa en varg behövs det viltstängsel som är två meter högt. Länsstyrelsen har ju försökt nu i flera år o jaga ( rätt varg) o inte lyckas.

Det var väl den 9/11 som en varg blev ihjälkörd på E4 någonstans vid Vaggeryd. Går det att få DNA-verifierat att det var den som angrep fåren eller är det för sent nu? Annars får man väl se om angreppen upphör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *