Nyheter

Nyttjanderättsavtal planeras att sägas upp

Nyheter Vid Alshultsområdet i Skillingaryd har 19 stycken nyttjanderättsavtal skrivits mellan kommunen och fastighetsägare.

Arkivfoto. Alshultsområdet i Skillingaryd

Med anledning av små tomter har fastighetsägarna skrivit nyttjanderättsavtal för att använda kommunal mark att stapla ved och parkera kärror med mera. Avtalstiden har funnits i närmare tio år och har förlängts med ett år i taget. Utöver dessa 19 avtal ska även muntliga avtal finnas och nu vill kommunen inte upplåta allmän platsmark mer samtidigt som skötseln av marken försvåras. Nu planerar kommunen att säga upp dessa avtal.

– Det skrevs avtal en gång i tiden att fastighetsägarna på de små tomterna fick nyttja tre meter kommunal mark från sin trädgård. Avtalen har kommit till efterhand och fastighetsägaren har nyttjat mer än angivna yta och vi måste lösa detta på något sätt. Det kan handla om kärror och ved man placerat på kommunal mark. Vi måste hitta en vettig lösning på detta. Vi återremitterar ärendet för vidare handläggning då allmänheten inte har tillgång till marken i nuläget och skötseln försvåras. Vi ska ordna ett möte med boende och förklara vår tanke och hur vi planerar att lösa det på bästa sätt, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

3 reaktioner på Nyttjanderättsavtal planeras att sägas upp

Det hoppas jag att tekniska kontoret kommer att göra lika för alla som bor i kommunen! Själv fick jag dra tillbaks på min tomt med ved och lite gräsklippning förra året efter hot om vite. Går man runt hjortsjön finns husbilar ”sjötomter med ”privat” mark” utmed hela sjön. Nån form av altanbyggande pågår på Boarpsvägen och hänger ut i sjön! Utmed Lagan finns oxå spektakulära byggnader på kommunal mark som tjänstemännen blundar för. Skillingaryd är nog inget undantag i att man vill ha det lite fint runt tomten och kanske nyttja lite mark som annars skulle bli vildvuxet till ingens nytta, bara den som bor därvids onytta! Gör Rätt Lika För Alla som betalar skatt och vill njuta av ett liv i kommunen.

Grannens tomt sträcker sig en bra bit ut över den allmänna vägen ska de ge tillbaka den till honom nu då med ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *