Nyheter

Ödebrink får plats i justitieutskottet

Nyheter Nu är fördelningen av utskottsplatser i riksdagen klar, och det står klart att den nyvalda socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd får en ordinarie plats i justitieutskottet.

Arkivfoto; Carina Ödebrink

Det tidigare regionrådet Carina Ödebrink från Vaggeryd är ny ledamot i Sverige riksdag. I dagarna blev det klart vilket utskott riksdagsledamöterna ska arbeta i, och för Ödebrinks del är det justitieutskottet som gäller.

– Jag ser fram emot att ta mig an de frågor som justitieutskottet ansvarar för. Det handlar bland annat om att bereda ärenden som berör domstolar, åklagarväsen, polisen och rättsmedicin. Människors trygghet och kampen mot den organiserade brottsligheten har ju verkligen stått i fokus de senaste åren, säger Carina Ödebrink (S) i ett pressmeddelande.

I justitieutskottet kommer hon särskilt att arbeta med frågor som berör rättspsykiatri, kriminalvård och stöd till brottsoffer.

– För mig är det viktigt att de beslut vi fattar har ett tydligt jämlikhets- och jämställdhetsperspektiv med fokus på barn och unga, säger hon.

– Nu blir det också viktigt för mig att komma ut och lära känna de olika verksamheterna som finns under utskottets ansvar, men också träffa föreningar och civilsamhälle som kan ge mig tankar, synpunkter och medskick, avslutar Carina Ödebrink (S).

Taggar

2 reaktioner på Ödebrink får plats i justitieutskottet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *