Nyheter

Ohlssons flyttar in på Lagagatan

Ohlssons flyttar in på Lagagatan

Nyheter Bland de första som kvitterade ut sina nya hemnycklar

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

När dörren öppnades för de nya hyresgästerna på Lagagatan 6 i Vaggeryd under torsdagsmorgonen var Gunnar och MajLis Ohlsson bland de första som kvitterade ut sin nyckel.

Skillingaryd.nu fick följa med in i deras nya lägenhet på andra våningen. Det är en ljus och öppen lägenhet på 74 kvadratmeter med balkong mot söder. Bra med skåp, garderober och tvättmaskin i badrummet.

– Här kommer vi trivas bra, säger MajLis och tittar glatt på sin make Gunnar. På lördag hjälper våra barn oss med flytten. Idag är vi här och planerar hur vi ska ha våra möbler. Vi har ju inte sett lägenheten tidigare, fortsätter MajLis.

Historien om hur de hamnade på Lagagatan började när Gunnar var ute och klippte gräset utanför sin villa på Södra Park. I villan har de bott i 42 år och tanken på att lägga ut huset på försäljning kanske inte hade varit på tal.
På gatan gick ett ungt par förbi med en barnvagn. Gunnar hälsar artigt som brukligt och det unga paret undrar om det finns några hus till salu. Gunnar svarade först nej då han visste att ett hus längre ner på gatan redan var sålt. Men han fick en idé och sa till paret att han skulle gå in och fråga frugan först.
Och MajLis sa ja och då bestämde vi oss för att sälja vårt hus.

–Jag trodde att det skulle vara enkelt att få en lägenhet här i Vaggeryd, fortsätter Gunnar. Jag gick till det kommunala bostadsbolaget och antog att jag i stort sett skulle kunna få välja lägenhet. Men så lätt var det inte. Tur det kanske för idag känner vi att det här blir bra att bo på andra våningen med utsikt över framgången och nära till centrum och stationen.

På frågan om alla husets möbler som inte får plats, svarar MajLis att det är inga problem. Vi har faktiskt unnat oss att köpa en del nytt dessutom.

Vi tackar för att vi fick kika in i deras nya lya och paret skyndar hem till Södra Park där de ska hämta ljusstakar och gardiner.
– Det är det viktigaste, detta måste upp idag, ler MajLis.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *