Nyheter

Ökad trafiksäkerhet i Vaggeryd

Nyheter Kommunstyrelsen biföll medborgarförslaget och sa ja till tekniska utskottets tidigare svar angående hastighetsbegränsning på Bondstorpsvägen i Vaggeryd.

Ett medborgarförslag angående sänkt hastighet på Bondstorpsvägen i Vaggeryd inkom till kommunfullmäktige i januari 2017. Anledningen är att det finns många barnfamiljer längs med Bondstorpsvägen och vägen är i princip helt rak och inbjuder därmed till högre hastigheter än tillåtet. Vaggerydsbon önskar fartdämpande åtgärder såsom avsmalningar eller dylikt.

Ärendet remitterades till tekniska utskottet där man bland annat gjort hastighetsmätning och påpekar att det finns trafiksäkerhetsrisker i form av skolan intill vägen som gör att det är mycket barn i området samt att många parkerar sina fordon längs med gatan. Vaggeryds expansion de senaste åren på området Västra strand har medfört en ökad trafik på Bondstorpsvägen.

Tekniska kontoret har för avsikt att förbättra skyltningen och linjemålningen vid tätortsgränsen samt att göra mindre förträngningar och tydligare skyltning vid Götafors skola. Trafiksäkerheten kommer också att ses över i samband med kommande trafiksäkerhetsprogram.

– Vi i kommunstyrelsen har beslutat i enlighet med tekniska utskottet beslut. Vi har i uppdrag att besvara förslaget och det kommer att delges i kommunfullmäktige, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

I samma medborgarförslag fanns också önskemål om en ny lekplats i området, vilket har avslagits både av tekniska utskottet och av kommunstyrelsen.

På Bondstorpsvägen ska hastighetssänkande åtgärder göras

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *