Nyheter

Ökat intresse för yrkesprogram

Nyheter Årets intagningar till Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd är i gång.

Arkivbild

Fram till den 10 maj har eleverna möjlighet att välja om något av programmen vid Fenix i Vaggeryd. 

– Vi ser att intresset är rätt så bra. Det vi vet nu är att det är många som har valt individuella program. Jönköping har meddelat att man har fyllt platserna och därför får vi ett ökat intresse här i kommunen. Vi har under nämndmötet sett förstahandssökningarna, där vi ligger normalt till sett jämfört med tidigare år. Det går, som bekant, upp och ned och ibland är vissa program mer populära än andra. Just nu är bygg- och anläggning samt barn- och fritidsprogrammet och yrkesprogrammen populärt. Industriprogrammet är det många som har valt, det är också olika från år till år, man kanske väljer det kompisarna väljer. Vi ser att naturprogrammet har minskat något, säger Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Omvalsperioden har varit öppen från den 10 april och till hösten kommer Fenix att starta upp försäljning- och serviceprogrammet som är i stället för handel- och service. 

När politikerna i nämnden fick en redovisning av läget var det just nu tio elever som hade sökt bygg- och anläggning (sex), åtta elever till barn- och fritidsprogrammet (fyra), tre elever till Handel/försäljning (en), industriprogrammet två elever (1), vård- och omsorg tre elever (3). Yrkesprogrammen: IM åtta elever (fyra), naturprogrammet sex elever (åtta), samhäll 16 elever (23) och teknik 11 elever (16).

Fotnot: Inom parantes intagning förra året.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ökat intresse för yrkesprogram

Hej. Jag har andra uppgifter, och det stämmer inte det ni skriver i texten. Industriprogrammet har idag 7 stycken förstahandssökande. Så önskar ju även er källa på siffrorna.
Fel, fel, fel, som Brasse skulle sagt

Redaktionen svarar: När siffrorna presenterades vid nämndmötet var det dessa som fanns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *