Nyheter

Olyckligt med försenad brevutdelning

Nyheter Postnords distriktsområdeschef i Jönköping svarar på kritiken om utebliven utdelning i Skillingarydsområdet

Arkivfoto

Cathrin Nehm berättar att under vecka 32 var brevbäraren i Gräshultsområdet sjuk och under semestertider är det svårt, även för Postnord, att hitta vikariebrevbärare.

– Vi har svårt att ta in någon vikarie med rätt kompetens och när brevbäraren blir sjuk händer detta tyvärr. Vi brukar inte ha några problem i Skillingarydsområdet, så det här var väldigt olyckligt. Vi får ibland samtal om att ”vi inte får någon post” och vet man att det ska komma någon post just den dagen? Har man tidning också, så vet man, men enbart brev eller reklam? Om det inte finns någon post att dela ut kör vi inte heller den slingan. Vi är som vilket företag som helst och ska tänka ekonomiskt, berättar Cathrin Nehm.

Det finns inte heller något beslut att varannadagsutdelning ska läggas i malpåse, vilket tidigare i veckan meddelats på riksnyheter. Postnord meddelar att de jobbar med interna förberedelser och när orderingången går ner måste man också anpassa sin verksamhet.

– På tio år har brevleveranserna halverats. Däremot har paketutdelningen ökat väldigt mycket. Mottagaren hämtar, som oftast, sitt paket hos närmaste ombud när man ändå är och handlar i sin mataffär. Vi jobbar hårt för att det ska passa kundens behov, avslutar Cathrin Nehm.

Taggar

2 reaktioner på Olyckligt med försenad brevutdelning

Vilket skitsnack 👿👿👿

Dessutom kan man inte alls hämta ut eventuella paket där man handlar….
Vi handlar INTE i den butik posten lämnar paketen till utan vi måste alltid åka en extra resa för att hämta eventuella paket för systemet med att man som mottagare ska kunna välja var man vill hämta sina paket fungera överhuvudtaget inte alls..

Varför vi inte handlar där, av den enkla anledningen att det finns en annan butik som ligger på vägen hem från jobbet, vilket postens avlämningsställe inte gör…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *