Nyheter

Omledning sker via Fabriksgatan

Nyheter Förbudet mot tung lastbilstrafik upphör på Fabriksgatan i Skillingaryd när omledningen av trafiken påbörjas idag.

Busshållplatserna flyttas

Tidigare hårt trafikerade Fabriksgatan blir under några veckor, när cirkulationsplatsen byggs i korsningen Sturegatan-Storgatan, mer trafikerad och boende uppmärksammas att följa uppmaningen.

Boende kommer fortfarande att nå sina fastigheter och det ska vara möjligt att köra fram till butiker, restauranger med mera. Gående och cyklister kommer kunna passera korsningen under avstängningen. Kaffegatan till Storgatan och cirka 100 meter österut kommer tillfälligt ha ett förbud mot att stanna och parkera. Detta för att underlätta för personbilar och lastbilar att ta sig fram under omledningen. Men det är inte bara vid Kaffegatan som ändringar görs tillfälligt.

– Fortfarande gäller parkeringsförbud och förbud att stanna vid södra delen av Fabriksgatan. Det är viktigt att de som bor utmed gatan också följer detta. I samband med omledningen upphäver vi också förbudet mot tung trafik just vid denna vägsträckan, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Busshållplatsen utanför Fågelforsskolan och kyrkogården stängs av under arbetets gång. Kommunen uppmanar att välja hållplats Järnvägsstationen eller den tillfälliga hållplatsen vid Verkstadsgatan.

Här finns informationskartan.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Omledning sker via Fabriksgatan

Och med tanke på att alla som kör bil med mera förhoppningsvis har körkort, så borde man ju veta om att Fabriksgatan inte är en huvudled, och att då gäller HÖGERREGEL! Så det är inte bara fritt fram o gasa på!

Om det är väldigt viktigt med parkeringsförbud och förbud att stanna vid södra delen av Fabriksgatan så kanske man ska kolla detta extra noga nu när det är betydligt mer trafik här. Ser mer ofta än sällan parkerad bil här när man åker hem från jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *