Nyheter

Önskar ett nytt äldrecenter i Vaggeryd

Nyheter Ett nytt modernt äldrecenter bör invigas i Vaggeryd om tio år. Det anser Socialdemokrater för tro och solidaritet i Vaggeryds kommun. Visionen antogs vid årsmötet den 25 februari.

Anna-Karin Slunge vid det digitala årsmötet

Äldrecentret ska rymma olika boendeformer och erbjuda flera olika välfärdsfaciliteter. Genom att på ett klokt sätt nyttja digitaliseringens möjligheter kan välfärden utvecklas och vardagslivet underlättas för kommunens pensionärer. Genom modern välfärdsteknik förbättras också arbetsmiljön väsentligt för äldreomsorgens personal.

– Öppnandet av Mejeriet i Skillingaryd har varit en inspirationskälla. Den satsningen har verkligen förstärkt välfärden och förbättrat äldreomsorgen i vår kommun, säger Anna-Karin Slunge, ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet i Vaggeryds kommun.

Thomas Strand, vice ordförande i socialnämnden, poängterar vikten av att Vaggeryds kommun målmedvetet arbetar för att stärka kvaliteten inom äldreomsorgen samt prioriterar arbetet med att utveckla det goda samhället för dem som lämnar ett aktivt yrkesliv. Här kan den lilla kommunen göra skillnad.

– För oss socialdemokrater är det viktigt att man efter ett yrkesliv, då man genom sitt arbete bidragit till vår gemensamma välfärd, har rätt till trygghet under pensionärslivet och ålderdomen. Man ska inte omyndighetsförklaras bara för att man blir äldre, utan man ska få bestämma själv över sitt liv och sin vardag, oavsett om man vill fortsätta att delta i arbetslivet i några år till, eller om det handlar om vad man vill få hjälp med från hemtjänsten, noterar man.

Ett nytt äldrecenter ska erbjuda olika boendelösningar samt vara en plats som erbjuder trygghet och social gemenskap i syfte att bryta äldres ensamhet. Ett äldrecenter ska också kunna erbjuda kulturupplevelser, studiecirklar i olika ämnen, matlagning, promenader men även idrott och friluftsliv för äldre. Äldrecentret i Vaggeryd ska vara en plats som utvecklar en jämlik och jämställd äldreomsorg med hög kvalitet.

– Genom ett nytt äldrecenter i Vaggeryd får vi också möjlighet att bedriva en bra personalpolitik och förbättra arbetsvillkoren och arbetsmiljön för kommunens anställda samt stärka yrkeskunnande och kompetens. Allt fler blir allt äldre och andelen äldre i befolkningen ökar. Att vi får leva längre är en stor framgång för vårt samhälle. Men det ställer också höga krav på vår välfärd. Därför vill vi investera i ett modernt äldrecenter i Vaggeryd, säger man.

– Det ska vara tryggt att åldras i Vaggeryds kommun, avrundar man.

Taggar

Dela


1 reaktion på Önskar ett nytt äldrecenter i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *