Nyheter

Önskar förskolelokaler i Vaggeryd

Nyheter Skolchef Per-Erik Lorentzon fick i uppdrag av barn- och utbildningsnämnden, att framställa önskan till tekniska nämnden angående förskolelokaler i Vaggeryd. I dag behandlar tekniska nämnden ärendet

Arkivbild från en förskola i norra delen av kommunen

30 barn kommer i februari stå i kö för en förskoleplats i Vaggeryd. Det kommer att finnas sju lediga platser… Därför har en önskan från barn- och utbildningsnämnden gjorts till tekniska nämnden som tar upp diskussionen idag. Kön till förskolan i norra delen av kommunen ökar snart och ett akut behov har uppstått. 

I framställan från barn- och utbildningsförvaltningen saknas investeringsmedel och ser därför helst att lösningen blir paviljong som kan hyras under två till tre år tills en permanent lösning kan vara på plats. 

– Enligt vår bedömning vore en lämplig plats att placera paviljongen vid Fenix kunskapscentrum. På platsen ryms en förskola med två avdelningar med ett mottagningskök. Utöver denna lösning behöver vi med all sannolikhet också ha ytterligare en förskoleavdelning i Fritidens förskola under senvåren varför vi fortsatt önskar denna lokal iordningställs för ändamålet, skriver Per-Erik Lorentzon i brevet till tekniska nämnden. 

Prognosen i februari är att plats finns i förskolan i Åker, Hok, Svenarum och samtliga förskolor i Skillingaryd. 

Ärendet behandlas idag vid tekniska nämndens sammanträde. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *