Nyheter

Önskar halvtimmes bussförbindelse

Nyheter Att åka dubbeldäckare med avfärd en gång i halvtimmen på vardagar från kommunen till Värnamo och Jönköping kan bli verklighet.

Arkivfoto

Det är kommunledningskontoret som för en diskussion med Länstrafiken om snabbussar i kommunen.

– Vårt önskemål är att det här kommer igång från den 1 juli nästa år. Två av- och påstigningsplatser i Skillingaryd och i Vaggeryd är planen. Vi har provat att åka med dubbeldäckaren och det gick väldigt bra och var inte vingligt trots att svängar görs in till knutpunktena i tätorterna, säger Kenth Williamsson (S).

En diskussion förs i kommunstyrelsens arbetsutskott var av- och påstigningarna kommer att vara till snabbussen som kommer ta oss kommuninvånare snabbt till orterna norr och söder om oss. Tanken är att bussen avgår varje halvtimme mellan 05 – 23 måndag till fredag. Nu bokar kanslichefen Åkerblad ny tid med Länstrafiken för att fortsätta diskussionerna.

Taggar

12 reaktioner på Önskar halvtimmes bussförbindelse

Jag har bara en fråga, är det bara resor från Kommunen till Värnamo o Jönköping. Är det inte till kommunen vi borde sträva att det kommer besökare o inte bara åka härifrån.

Den typen av buss är tyvärr inte handikapp vänliga så hur har ni tänkt att vi ska kunna åka kommunalt ?

Bästa alternativet är att ni ser till att tågen stannar överallt igen då det är ett både handikappvänligt och miljövänligt alternativ

Och vem vet, då kanske ridskolan i Bratteborg får det uppsving den behöver när barnen och ungdomarna inte behöver ha bilskjuts dit hela tiden…

Perfekt för oss som kollektivtrafikspendlar in till Vaggeryds kommun för arbete. Ju tidigare detta kommer igång, desto bättre!

Tveksamt om det finns ett behov av dessa bussar. Tågen går ju i stort sett tomma dagtid med undantag av morgon och eftermiddagsturer. Lägg i så fall ner tåglinjen. Ett enormt ekonomiskt och miljömässigt
slöseri att ha båda.

Blir detta verklighet kommer fortfarande inte dom som bor och jobbar mellan Vaggeryd och Jönköping att få tillgång till kommunal trafik då dessa bussar inte kan ta sej fram på dom vägarna då dessa bussar är för stora och vingliga för den typen av vägar….
Resultatet blir bara en massa kostnader till ingen nytta varken för dom som bor eller jobbar där, ej heller för miljön…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *