Nyheter

Önskar handikapparkering vid sporthallen

Nyheter En synpunkt har inkommit från en Vaggerydsbo, till kommunen, som vill ha handikapparkering vid ingången till sporthallen. Vi har fått svaret från tekniska nämndens ordförande

I synpunkten som är inskickad till kommunen önskar Vaggerydsbon två parkeringsplatser utanför sporthallen i Vaggeryd, gärna märkt med skylt och inte enbart målning på asfalten, då detta försvinner under snön. I samma mail har han önskat att trappan ner till gymmet på sporthallen ska få ny markering då detta har slitits bort. Med hänsyn till att när man ser dåligt är det lätt att trampa fel.

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden förklarar processen med nya parkeringsplatser…

– Ärendet kommer så småningom att hamna hos oss. Det finns normer och riktlinjer om hur många handikapparkeringar som ska finnas och var någonstans, vilka vi följer såklart. Ett sånt här ärende tar några månader. Det ska beredas och ett förslag till lokal trafikföreskrift ska tas fram, i den är varje ord extremt viktigt eftersom det är grunden till att vi kan utföra parkeringsböter, till exempelvis. Då måste alla inblandade veta att det verkligen är rätt formulerat. Därefter hamnar det i nämnden och sedermera till verkställighet, så fungerar den demokratiska processen, svarar Jerry Karlsson (L).

– Angående markeringen i trappan borde detta kunna lösas mycket enklare, vi ordnar det så snart som möjligt, avslutar Jerry Karlsson (L).

Taggar

1 reaktion på Önskar handikapparkering vid sporthallen

Verkar som målet är att kunna ge böter istället för att ordna en Hcp ruta så förstår jag varför diverse ”skrot” kommer upp här och, inte minst k Vgd centrum. Likabehandlingsplanen kanske inte riktigt kommit till Tekniska kan man ju undra? Q

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *