Nyheter

Oppositionen klar i kommunen

Nyheter En, kanske för många, oväntad överenskommelse i kommunen har gjorts. Det blir ett valtekniskt samarbete utan KD och C. – Vi är riktigt nöjda och belåtna, säger SD-gruppledaren Jan-Erik Aronsson till Skillingaryd.nu

Det är Sverigedemokraterna, Liberalerna och Empartiet som under gårdagen skakade hand och blev den nya valtekniska oppositionen i Vaggeryds kommun. 

Jan-Erik Aronsson (SD), berättar: 

– Vi har skickat ut att vi är intresserade om ett samarbete, men inga svar. Vi har ringt, men inga svar. I måndags tog vi kontakt med Liberalerna och vi har haft ett nära samarbete tidigare. De öppnade dörren direkt för oss och vi såg rätt snart att ”det här kan vi ro i land”. Vi kontaktade Lennart Karlsson i Empartiet. Tog en fika ihop och bestämde ”nu kör vi”!

Under tisdagsmorgonen gick SD, L och EMP igenom platserna i nämnder och senare under gårdagskvällen träffades valdelegationen och alla bestämde sig.

– Det är vi som är opposition och vi har elva mandat tillsammans. Vi känner att vi inte har svikit någon, vi har väntat in i det sista och vi vet att de andra (redaktionens anmärkning; KD bland andra) hade möte i söndags. De hade höga krav på oss i SD och det fanns inga möjligheter att tillmötesgå detta. Det här är vår chans, vi tog den och det här blir väldigt roligt, summerar Jan-Erik Aronsson (SD). 

Oppostionsrådsplatsen i kommunhuset Skillingehus är det i skrivande stund oklart vem, och från vilket parti, som kommer att sitta. 

Ny opposition blev till under tisdagskvällen

Taggar

Dela


14 reaktioner på Oppositionen klar i kommunen

När S och M vill styra ihop är alla principer borta, de är, ska vara, varandras absoluta motpoler, annars är de irrelevanta. Nu är det enbart arvodena som styr dessa individer.

SD säger i artikeln:
”I måndags tog vi kontakt med Liberalerna och vi har haft ett nära samarbete tidigare”.
Vad för samarbete? Var inte Liberalerna en del av femklövern?
Ytterst märkligt av Liberalerna. Sorgligt.

”Det här blir väldigt roligt” säger SD här ovan. Samma replik sa Disneys varg Zeke när han ständigt var ute efter att sätta sina tänder i kultingarna, de tre små grisarna.

Bra att du söker källor. Vore dumt av förlag att gratis lägga ut hela serietidningar. Deras intresse är vinst på köpta serietidningar. Om du missade Kalle Anka när du var barn så kan du besöka antikvariaten. Då hittar du stora stygga vargen Zeke. Trevlig kvällsläsning

Djupt beklagligt att Liberalerna i kommunen valt att i opposition samverka med invandrarfientliga SD och Empartiet har nu främjat sig från sitt eget partinamn.

Tidigare har dessa partier stått för minskning utav oppositionen möjligheter att verka så nu kan väl detta infrias så även C och KD får möjlighet i demokratisk ordning kunna driva opposition.

Kan nån förklara hur det funkar, är inte alla som inte ingår i de styrande partierna i opposition?
Har man inte mandat till kommunfullmäktige likt man har mandat till riksdagen?
Om inte KD och C är i opposition nu, vad händer då med deras mandat i kommunen?
/Förvirrad…

Kd och C ingår inte i någon valsamverkan vad gäller nämnder och styrelser och oppositionsrådsplats. Det betyder att de som krokar arm kniper fler platser i nämnderna till exempel än vad röstetalet säger. Det förlorar KD och C på. I fullmäktige är mandatfördelningen enligt valresultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *