Nyheter

Orienteringen är den bästa idrotten

Nyheter Det är säkert många som har sett hundratals elever i Vaggeryd med västar orienterades i samhället. Vi har varit vid uppsamlingsplatsen i sporthallen och träffat några elever från Hjortsjöskolan 9B.

Idona Spanch hade lätt att hitta i Vaggeryd  [1/10]

Så här ser det ut i Vaggeryd sedan någon vecka tillbaka. 700 elever sprintorienterar.  [2/10]

Från vänster; Ellen Hedberg, Emelie Svensson, Ashorena Gorgis och Amalia Löfström från 9B  [3/10]

Theo Ojala bröt benet i juni men det hindrar honom inte från att vara med på idrottslektionen  [4/10]

Lämnar ut fler kartor gör idrottsläraren Frans Jakobsson till höger  [5/10]

Orienteringskarta  [6/10]

Glada miner hos idrottslärarna  [7/10]

Idona Spanch får en ny karta av lärarstudenten Rasmus Gustavsson, idrottsläraren Ann-Katrin Löfstedt och Frans Jakobsson  [8/10]

Laura Jackwert och Rakel Claesson  [9/10]

  [10/10]

Under idrottslektionerna i höst har eleverna vid Hjortsjöskolan haft sprintorientering. Fram till 19 oktober har eleverna på sig att göra de olika orienteringskartorna som är sju till antalet. Karta nummer ett är något enklare och vid nummer två ökar svårighetsgraderna. Under sex lektioner ska dessa sju kartor med kontroller göras och det finns totalt 24 stationer i Vaggeryd.

– Tre till fyra kontroller finns på varje karta och just nu här på torsdagsmorgonen är det niondeklassarna som har idrott på sitt schema, säger Ann-Katrin Löfstedt som är gymnastiklärare på Hjortsjöskolan medan hon lämnar ut kartor till nya elever. Gymnastikläraren gjorde kontrollerna i somras och sedan har kartorna tryckts upp.

– Det här är en fantastisk idrott och vi har ett gott samarbete med VSOK. Orientering skapar en trygghet hos eleven samtidigt som man ska känna sig säker, det är en bra idrott. Nu i höst är det 300 elever på högstadiet samt även årskurs fyra till sex, samt Hoks- och Svenarumselever, så närmare 700 elever springer och letar kontroller i Vaggeryd under idrottslektionen, avslutar Ann-Katrin Löfstedt.

Theo Ojala bröt benet i juni, så han får inte springa någon orientering. Men då finns det annan lösning. Cykla runt.

– Alla kontroller är avklarade, säger Theo Ojala när han lämnar in sin väst vid uppsamlingen i sporthallen i Vaggeryd.

– Roligt med orientering. Nästa på schemat är svenskaprov, så det blir lite annat, säger Laura Jackwert och Rakel Claesson från klass 9B.

– Idag har vi stämplat kontroller vid Södra park. Men det var kallt att springa idag, berättar Ellen Hedberg, Emelie Svensson, Ashorena Gorgis och Amalia Löfström.

– Jag har 1,5 karta kvar och det handlar om fyra kontroller. Det fixar jag nästa idrottslektion. Orientering är ett av de roligaste idrottsämnen. Om det är svårt att hitta kontrollerna? Nä, det är enkelt att hitta i Vaggeryd, avslutar Idona Spanch, Hjortsjöskolan klass 9B.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *