Nyheter

Orolig omvärld ger ökad budget till räddningstjänsten

Nyheter På kort tid har oron i vår omvärld ökat på väldigt många håll. Nu kommer räddningstjänsten i Vaggeryds kommun få en större budget kommande år.

Genrebild David Alin

Ett förändrat klimat. Krig i vårat närområde. Ökat terrorhot. Ja, det har sannerligen hänt saker de senaste åren. Kommunen har ett ansvar att arbeta utifrån ett flertal lagstiftningar inom området trygghet och säkerhet. I Vaggeryds kommun har räddningstjänsten ansvar för att samordna arbetet inom trygghets- och säkerhetsområdet.

I den kommande budgeten finns bland annat en post på 400 000 kronor som ska användas för att kunna bemanna upp ett fyraveckorsschema.

Men man kommer också utifrån omprioritering av tilldelade medel samt utökade statsbidrag att rekrytera ytterligare en medarbetare till heltidsorganisationen. Detta för att hantera uppdraget som man har i en växande kommun samt ökande risk för klimatrelaterade kriser, ett osäkert säkerhetspolitiskt läge och stora utmaningar med att motverka ökad brottslighet i samhället.

Man ser också ett behov att fortsatt fokusera på att utveckla och stödja hela kommunens arbete med civil beredskap och brottsförebyggande arbete.

Totalt kommer räddningstjänstens budget öka med cirka 800 000 under 2024.

Oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD) berättar att oppositionen reserverade sig mot beslutet.
– Vi tyckte att man kunde dra ner på viss administration. Men vi la inget eget förslag utan reserverade oss mot detta.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *