Nyheter

Öronmärkta pengar för spelmissbruk

Nyheter Kommunstyrelsen har ett uppföljningsansvar när det gäller arbetsmiljön i verksamheterna. Nu har en peng avsatt för anställda med spelmissbruk.

Arkivfoto

– Det blev en del diskussioner kring det här ärendet. Vi gör ändringar i framför allt alkohol- och tobakspolicyn. Kenneth Åberg (S) lämnade ett yrkande om spelmissbruk, så nu kommer det en ny policy om detta, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det handlar, i pengar räknat, om 25 000 kronor. Nu hamnar ansvaret på kommunen och då måste vi ha en policy för detta. Spelmissbruk skapar stora problem, menar Kenth Williamsson (S).

Vaggeryds kommun har sedan tidigare nolltolerans mot droger och alkohol i sina verksamheter samt ska verka för att vara en rökfri arbetsplats. Nu kommer handlingarna skrivas om så att spelmissbruk även finns med för kommunanställda inom verksamheterna.

Taggar

1 reaktion på Öronmärkta pengar för spelmissbruk

Nu är det också dags att ta tag i snuset och dess påverkan på omsorgstagare, förskole o skolbarn som inte kan få vara i en snusfri miljö idag. Hur ska en ungdom, omsorgstagare kunna få stöd att sluta snusa om omgivande personal snusar och t.om. mutar med snus. Snus är en mycket beroendeframkallande drog. Förbjud snus på arbetstid i kommunen och bli ett föredöme då Vaggeryds kommun ska göra skillnad. Friskvårdare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *