Nyheter

För oss är det en kvalitetsfråga

Nyheter "Vi upprörs av Femklöverns besparingar inom nattorganisationen". Socialdemokrater för tro och solidaritet i Vaggeryds kommun debatterar.

Socialdemokraterna för tro och solidaritet

Det är upprörande att Femklövern sparar bort två tjänster inom nattorganisationen, säger Socialdemokrater för tro och solidaritet Vaggeryds kommun i ett uttalande vid föreningens årsmöte i lördags.

Hur kan Kd som talar i vackra ord om att förstärka kvaliteten inom äldreomsorgen gå med på att minska bemanningen inom nattorganisationen? Tala om att tala med kluven tunga. Och hur tänker Sd? Vid senaste kommunfullmäktigemöte sa de tydligt att de var emot denna besparing, men när det blev skarpt läge vid socialnämndens möte avstod de från att rösta för vårt yrkande att stoppa besparingen. Och Centerpartiet har i media sagt att de inte stöder en besparing inom nattorganisationen, men de röstade inte heller för att stoppa neddragningen vid samma möte med socialnämnden.

För oss Socialdemokrater för tro och solidaritet är detta en kvalitetsfråga. Vi ska inte ha mindre personal i nattorganisationen. Därför säger vi nej till att ta bort två tjänster. Och vi vill att det alltid ska vara två personal som åker på larm. Vi kan bara konstatera att trots att flera av allianspartierna i valrörelsen ropade på mer personal i vården, så har allianspartierna i Vaggeryds kommun glömt vad de själva lovade.

Vid Vaggerydsföreningen av Socialdemokraterna för tro och solidaritets årsmöte omvaldes Anna Karin Slunge till ordförande. Till styrelsen omvaldes också Torbjörn Gunnarsson, Thomas Strand, Tuula Ingner och Claes Johansson, samt nyval av Seth Andersson. Kvarstående i styrelsen är Robert Alkemark, Inger Fröding och Kenneth Åberg. Ett stort tack riktades till Bo Ekström som lämnade styrelsen.

Socialdemokrater för tro och solidaritet i Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på För oss är det en kvalitetsfråga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *