Nyheter

Otillåtna skyltar blir dyr affär

Nyheter Det kan bli dyrt att inte plocka bort skyltar som inte har tillstånd. Det kan nio markägare snart bli uppmärksammade på då inte reklamskyltarna på deras mark inte är borttagna.

Arkivfoto från 16 oktober. Reklamskylt på kärra får inte förekomma om markägaren inte har tillstånd från Länstyrelsen

Som Skillingaryd.nu berättat om tidigare så är det tio markägare som har fått påhälsning av miljö- och byggförvaltningen efter att Länsstyrelsen tryckt på. Inga reklamskyltar utmed E4;an om man inte har tillstånd för det. Det gällde från börjann tio markägare, varav en av dessa nu har plockat bort mobila reklamskylten från sin mark.

Resterande nio markägare har nu fått ett brev tillsänt sig att senaste den sista november ska reklamskylten bort om inte tillstånd från Länstyrelsen finns.

– Det är markägaren som är ansvarig för reklamskyltarna som står på kärror utmed E4;an. Har man inte tillstånd för skyltarna och de inte borta 30 november kommer en avgift att tas ut på 25 000 kr per skylt och per månad från och med 1 december, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Tillstånd för skyltning söks hos Länsstyrelsen. Markägaren är ansvarig för de skyltar som står på dennes mark. Nu kan det således bli en dyr historia om icke tillståndsgodkända skyltar plockas bort.

Taggar

Dela


1 reaktion på Otillåtna skyltar blir dyr affär

Så länge de här finns kvar så bojkottar jag företag som har dem uppe, exempelvis Besikta i Vaggeryd så nu blir det Bilprovningen istället trots närheten. Dålig stil av er som till och med håller på med trafik och sätta upp olagliga skyltar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *