Nyheter

Ottosson (S): ”Fritid och kultur ska få lika fokus”

Nyheter Vi har ställt tre frågor till de politiska nämndernas ordförande och vice nämndpolitiker, som tillhör oppositionen. I en artikelserie berättar vi om nämndernas ansvarsområden och arbetet under den pågående mandatperioden. Idag möter vi vice nämndordförande i kultur- och fritid, Tommy Ottosson (S)

Kulturskolan. Arkivbild

Kultur- och fritidsnämnden har ansvaret för den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Kultur- och fritidsförvaltningen bedriver verksamheter inom bibliotek, kulturskola, sim- och sporthall och öppen ungdomsverksamhet.

Nämnden bedriver även fritidsverksamhet vid idrotts- och badanläggningar samt ansvarar för avtal och kontakter med föreningarna Movalla IP och Vaggeryds IP som sköter idrottsanläggningarna i Skillingaryd och Vaggeryd som ägs av kommunen. Bibliotek finns i Vaggeryd och Skillingaryd samt filialer i Hok och Hagshult. Öppen ungdomsverksamhet bedrivs genom fritidsgårdarna UG i Skillingaryd och UC i Vaggeryd.

De huvudsakliga ansvarsområdena är att stödja och främja idrotts- och friluftslivet, allmänna kulturaktiviteter, kulturmiljövård, offentlig utsmyckning samt programverksamhet av olika slag.

Föreningslivet har en mycket stark förankring i kommunen och får stöd genom olika former av bidragsgivning.

Nämnden ansvarar för att utse kommunens årliga utdelning av stipendium för Ella och Ingeborg Jonssons musikutbildningsfond, kulturpris, byggnadsvårdspris, Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse och idrottsliga prestationer.

Antalet ledamöter i kultur- och fritidsnämnden är sju. Ordförande är Sverker Bernhardsson (C) och vice ordförande är Tommy Ottosson (S). 

Tommy Ottosson (S)

I dag svarar Tommy Ottosson (S) vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden på våra frågor.

Vad har ni som nämnd för ansvarsområden?
– Våra ansvarsområden beskrivs i vårt reglemente, paragraf 3 (reds anm; se ovan). Ansvarsområdet är stort och omfattande. Huvudsakligen är att stödja och främja allmänna kulturaktiviteter, främja idrotts- och friluftslivet.

Vad är den viktigaste arbetsuppgiften inom er nämnd?
– Är att balansera ansvarsområden i reglementet så att alla behov och frågor hanteras. Och att kulturen och fritiden får lika mycket fokus. 

Vilken har varit den svåraste frågan för nämnden den här mandatperioden?
– Att få till tidsenliga föreningsbidrragsregler, summerar Tommy Ottosson (S) vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ottosson (S): ”Fritid och kultur ska få lika fokus”

Först och främst kan man väl se till att kulturskolan får ändamålsenliga lokaler. I dag får de hålla till i gamla ungdomsgården vid Hjortsjöskolan. Det är en lokal som ska rivas. Vaggeryd har en fantastisk kulturskola. Det är enbart rektorn och pedagogernas förtjänst. Intet på något sätt kommunens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *