Nyheter

P O avtackades som C-ordförande

P O avtackades som C-ordförande

Nyheter Centerpartiets Kommunkrets i Vaggeryd höll sitt årsmöte den 24 februari i Swedbanks nybyggda  lokaler i Vaggeryd.

15 medlemmar deltog i mötet, ett möte som inleddes av Bankdirektör Mårten Ewertsson, som hälsade välkommen och visade runt i lokalerna, samtidigt som besökarna fick tillfälle att ställa frågor om bankens verksamhet.

Det formella mötet inleddes av ordförande P O Toftgård, som bland annat redovisade den politiska verksamheten under det gångna året. Centerpartiet har idag 60 medlemmar. Styrelsen har haft fem sammanträden under året, samt elva gruppmöten, dit alla medlemmar varit välkomna.

– Höststämma hölls den 12 september. Vi har även haft två heldagar tillsammans med 5-klövern, där vi tar stort ansvar för att driva politiken enligt programöverenskommelsen, noterar sekreterare Pelle Philip.

Efter många år som ordförande avböjde P O Toftgård omval. Ny ordförande blev Ulf Abrahamsson. Övriga i styrelsen är Tomas Mörhed, vice ordförande, Sven Samuelsson, kassör, Pelle Philip, sekreterare samt Sverker Bernhardsson, Ida Philip och Roger Andersson. Ersättare är Göran Lemke, Eva Toftgård samt P O Toftgård.

– Frågor som togs upp var bland annat att vi ska vara pådrivande i bebyggelse av ”Mejeritomten” till ett äldre- och trygghetsboende. Samma mål har vi med kvarteret Thor i Vaggeryd.

Kritik framkom mot den ökade byråkratiseringen inom den kommunala verksamheten. Här finns en kostnad som ständigt växer.

Det noterades att Centern vill ha en trygg och stabil utveckling av skolverksamheten i både tätort och på landsbygden.

– Våga låta de ansvariga ta ansvar för var gränserna går, när det gäller att kvalitet och kvantitet följs åt, när det handlar om antalet asylsökande och ensamkommande flyktingbarn/ungdomar. Att då våga säga nej och hänvisa till externa lösningar, vilket är möjligt, då det finns stora ekonomiska överskott i denna verksamhet.

Man deklarerade att man i det kommande boendeutvecklingsprogrammet stödjer en satsning på förtätning av tätorterna Skillingaryd och Vaggeryd.

– Men vi vill också se en satsning på landsbygden. Norra delen av kommunen är av intresse för Jönköpingsregionen. Vill ha en mer proffsig satsning, påpekar Pelle Philip.

Årsmötet avtackade avgående ordförande P O Toftgård och hyllade honom för allt gott arbete som genomförts. Nyvalde, men knappast okände, Ulf Abrahamsson hälsades välkommen som ny ordförande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *