Nyheter

På söndag öppnar travets spelkassa

Nyheter Under söndagens V5 på Vaggerydstravet blir det nostalgi. Det finns då, och under sommaren, möjlighet att spela på plats. – Styrelsen fick tänka om, berättar Maria Stark när motionen inkom från medlemmarna

Maria Stark vid travet i Vaggeryd berättar att man kan spela på plats från och med söndag. "Nostalgi, det blir i år"  [1/6]

Travbanan är toppenskick inför söndag  [2/6]

Tränar gör ett av...  [3/6]

...hemmaekipagen på söndag.  [4/6]

Släpkärra med blommor...  [5/6]

...bort med penséerna och i med nya blommor inför söndagens tävling på Vaggerydstravet  [6/6]

Vi träffar Maria Stark vid Vaggerydstravet där förberedelserna inför söndagens tävling är full i gång. Under två års tid har ingen publik fått följa travet på plats, om möjligt i slutet av förra året i viss begränsad utsträckning. 

– Två säsonger har nästan varit helt borta, men vi har kört våra tävlingar till trots och vi har haft vår travskola igång eftersom den bedrivs utomhus och det är viktigt att barn och ungdomar får göra sin idrott. 

Vad händer på söndag?
– Jo, det blir lite speciellt. Vi står som arrangör och sen är det ATG, som är ett fristående bolag, som arrangerar spelet på hästarna. Vi har väldigt många som saknar det här att stå i kö för att spela och få sin bong. Att kunna spela på plats helt enkelt. 

– Nu är det så att ATG administrerar spelkassorna och dessa planeras att fasas ut under året. Det var egentligen en långsiktig plan, från början, men processen har kortats ned på grund av pandemin. Vi hade nog tänkt att inte har några spelkassor igång under säsongen. Vi har fått väldigt mycket förfrågningar och att många tycker det är tråkigt utan spelkassor. Vi är en ideell förening och styrelsen tog beslut att dra igång en digital variant. 

– Medlemmarna tyckte något annat och lämnade in en motion till styrelsen att spelkassorna skulle komma tillbaka. Styrelsen tänkte om, och att man nu kör ett ”nostalgiår” och nu på söndag finns spelkassan på plats. Vi har haft tävlingar redan, men det har inte funnits några praktiska möjligheter förrän på söndag. 

– Just nu är spelvagnen på väg från Tingsryd från deras stortävling igår. I spelvagnen kan man satsa på hästar med både kontanter och betala med kort. Men fortsatt måste man ha ett ATG-konto registrerat. Nu hoppas vi verkligen att de gamla stötarna kommer som har saknat de gamla spelkassorna som vi nu kommer att ha här under hela sommaren, berättar Maria på Vaggerydstravet som också hälsar att det är gratis inträde på söndag. 

Nästa tävling som arrangeras på Vaggerydstravet är GS75, det är en familjedag då fler aktiviteter arrangeras. Det finns hoppborg, käpphästhoppning och ponnyridning. Den stora travkvällen är under sista onsdagen i juni då det är V86 och Vaggerydstravets största dag. 

Till söndagens tävling gick anmälan ut i tisdags och det är den fjärde av säsongens 13 tävlingar. 

– Vi har många anmälda, våra nio lopp är fulla och det är bra hästar som är med på söndag. Man kan komma hit och spela på hästarna även om man inte kan sköta en modern telefon, avrundar Maria Stark och hälsar alla välkomna till söndagens tävling. 

Hemmahästar på söndag är i lopp ett: Häst nummer tre: Fajm Composite och häst nummer sju: Guiseppe Boko.
Lopp nummer tre: Häst nummer 1 Ekebo Easy.
Lopp nummer fyra: Häst nummer 2 Luna Di Quattro
Lopp nummer fem: Häst nummer 11 Jersey Girl
Lopp nummer sex: Häst nummer 8 Moons Lille Olle
Lopp nummer åtta: Häst nummer 8 O.M. Inspiration
Lopp nummer nio: Häst nummer 5 Francks Gidjon, häst nummer 9 Verdetto R.L, häst nummer 11 Aowa L.G samt häst nummer 13 Anemon. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *