Nyheter

Paddla från Hok eller Klevshult?

Nyheter Hur kan vi nyttja Lagan bättre och visa upp den på ett annorlunda sätt? Läs här Johansson och Segers förslag.

Arkivfoto; Lagan

”Genom kommunen rinner ån Lagan. Den passerar Klevshult, Skillingaryd, Vaggeryd och strax utanför Hok. Många av oss går förbi denna utan att skicka en tanke hur den påverkar oss. Hur kan vi nyttja Lagan bättre och visa upp den på ett annorlunda sätt?

Under 2016 kom det fram ett förslag på aktivitetsplats i Vaggeryds kommun.

Ett förslag var att bygga aktivitetsplatser utmed Lagan för att visa dess skönhet och förhoppningsvis utbilda människor från kommunen men också turister från alla världens hörn.

I nuvarande förslag vill man bygga två platser som tekniska kontoret rekommendera till 10.000 kvadratmeter, en inom Skillingaryd och den andra i Vaggeryd.

Vi vill gärna ta en titt på första förslaget ytterligare en gång, originalförslaget vill man bygga utifrån Lagans position. Detta skulle innebära flera positiva aspekter som närhet till naturen och skogen men främst bidra till framtidsvisionen där turister kan gå eller cykla och uppleva Lagan på nära håll. Varför inte också se över möjligheterna att paddla från Hok till Klevshult? Detta skulle innebära många möjligheter att lyfta fram alla samhällen i kommunen”

Carl Johansson (M), ersättare kultur- och fritidsnämnden
Lars Seger (M), ledamot kultur- och fritidsnämnden

Taggar

Dela


6 reaktioner på Paddla från Hok eller Klevshult?

Konstigt att detta förslag kommer nu i valtider. Har herrarna bakom förslaget känt hur vindarna blåser?
Är det inte så att Lennart Charlie Karlsson först kom med förslaget att göra Lagan synbar och farbar. Vad vill ni med detta utspel?

Dock ett väldigt bra förslag men är nog omöjligt att få lov från militär och länstyrelse att rensa upp och göra ån farbar.

Hittar man 100 meter öppet vatten utan träd som lagt sig över åfåran sträckan Skillingaryd-Klevshult så borde man gå och köpa en triss.

Tydligen dålig lokalkännedom (har nog aldrig varit på plats) om Hokaån mellan Hok och Svenarum, för där behövs det specialkanoter med stora hjul för att komma fram mellan stenarna.
Men det är typiskt för de flesta politiker, man känner inte till förhållandena utanför Skillingaryd och Vaggeryd, i bästa fall har man tittat på kartan…

Landsbygdsbo,
Det står ju mellan Hok-Vaggeryd. Inte Hok-Svenarum..
Antar att de menar runt Sandsjön och sen söder ut via lagan?

Eftersom jag kommer från landsbygden håller jag inte med dig. har varit ett flertal gånger i hok.
Jag menar från Sandsjön, hur lagan ser ut därifrån genom alla vägar till klevshult har jag svårt att bena ut. men mitt förslag är att i framtiden ska man kunna ta och vandra samtidigt uppskatta ”vår” å, vill säga lagan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *