Nyheter

Pandemin kostsam

Nyheter Coronapandemin har frestat ekonomin för såväl föreningslivet som kommunen och kultur- och fritidsnämnden har diskuterat frågan.

Vid sitt senaste sammanträde fanns ett antal ärenden som kan kopplas till den situation som hela samhället fått leva med i pandemins skugga. Som exempel kan nämnas att de stängda simhallarna har inneburit minskade intäkter med 500 000 kronor i form av minskad verksamhet och föreningar som inte kunnat bedriva verksamhet och då inte anser att de ska betala hyra under rådande omständigheter. Till detta kommer gymmet Trim som avslutade sin verksamhet sista februari. Totalt sett handlar det om 800 000 kronor i minskade intäkter under första halvåret.

Tidigare har nämnden avsatt 285 000 kronor för att kompensera föreningar som drabbades ekonomiskt under 2020. Nu har det kommit in ytterligare skrivelser med begäran om stöd för de ökade utgifter/minskade intäkter som de drabbats av under 2021. Kultur-och fritidsnämnden kommer att göra en ny förfrågan till föreningarna i kommunen för att kunna sammanställa en bild över läget för föreningarna. Syftet med arbetet är att göra en samlad redovisning av hur pandemin har drabbat föreningslivet för att fatta beslut om hur dessa ska kunna kompenseras för att kunna driva verksamheten vidare, när livet återgår till den vardag som vi levde innan covid-19.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *