Nyheter

Parkering för kommunanställda?

Nyheter Parkeringsplatsen norr om värmeverket och söder om fotbollsplanen på slätten i Skillingaryd hade blivit en bra parkeringsplats för kommunanställda

Platsen hade varit perfekt som kommunal parkering tycker våra läsare

Antal parkeringsplatser runt och intill kommunhuset har blivit en ständig fråga. Grönområdet söder om Skillingehus har nu gjorts om till parkering och fler p-platser är på gång i närheten.

En läsare har hört av sig till redaktionen och tipsat om en perfekt kommunparkering. Söder om fotbollsplanen och norr om värmeverket finns Swedforms gamla personalparkering som rymmer många bilar och även har belysning.

– Platsen hade varit väldigt bra, men tyvärr är det inte kommunal mark utan skjutfältsmark, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Planen växer igen men finns kvar. Gamla personalparkeringen till Swedform. Dock är det inte kommunal mark...

Taggar

3 reaktioner på Parkering för kommunanställda?

Satsa på kollektivtrafiken. Varför bygga mer parkerplatser när miljömålet är att få bort bilar som drivs av fossilt bränsle. För att lägga pengar på parkeringar nu som måste göras om när ny teknik ska ta över sen och bila antalet kommer sjunka. Se till om det är sånt parkeringsbehov av dom anställda i kommunhuset att dom som kan åker kollektivt eller cyklar speciellt om man bor i Skillingaryd.

Då måste det finnas kollektivtrafik på tider som passar
Och till ett rimligt pris
På vissa orter kan pensionärer åka till huvudorten gratis på dagtid
Vore något för vår kommun kanske fånga in de som väljer Värnamo

Hade gamla swedforms parkering varit i kommunens ägo. Så hade det väl varit bättre att bygga lägenheter där istället för parkeringar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *