Nyheter

Parkeringen: Hitta ersättningsplats på rimligt avstånd

Nyheter En önskan från tekniska nämnden om att göra om detaljplanen gällande parkeringarna intill järnvägsstationen i Skillingaryd föreslogs att avslås av kommunstyrelsens arbetsutskott. 

Arkivfoto. "Se över möjligheten att anordna parkeringsplatser på rimligt avstånd för hyresgästerna och detaljplanen görs inte om"

Vi tar parkeringsfunderingen från början…

Fem parkeringsplatser på Ljungberghsgatan i Skillingaryd ersätter tidigare avtalade parkeringsplatser på centrumplan för Vsbo hyresgäster. Miljö- och byggnämnden beslöt i oktober förra året att förelägga tekniska nämnden att senast den 30 november 2021 ta ned de skyltar som förbjuder allmänheten att nyttja parkeringarna som just nu hyresgästerna innehar. 

I november önskade kommunstyrelsen en redovisning av tekniska nämnden angående parkeringsproblematiken för Vsbo för att kunna hantera frågan vidare. Sista dagen i november begärde tekniska nämnden att kommunstyrelsen ska anpassa detaljplanen för att legalisera ingångna parkeringsavtal.

Ulf Abrahamsson (C);
– När Vsbo byggde här ingick ett antal parkeringar. Det här strider mot detaljplanen och det är därför vi fått detaljplanen i knäet. 

Gert Jonsson (M);
– Vårt förslag i arbetsutskottet är att vi inte kommer att göra om detaljplanen. Vi ska fortsätta diskutera med tekniska för alternativ till parkeringsplatser. 

Längre tillbaka i tiden har kommunstyrelsen upplåtit allmän plats för boendeparkering inom Pålen 1:1. Upplåtelsen är gjord utifrån bygglovskrav för att tillgodose boendeparkering. Allmän plats kan i princip bara upplåtas för enskilt bruk under en kortare tid. Kommunledningskontoret rekommenderar att parkeringsplatser ersätt inom annan fastighet och på mark som är reglerad till lämplig markanvändning inom kvartersmark och inom rimligt avstånd från bostadsfastigheterna Venus 6 och 7. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *