Nyheter

Parkeringsförbud införs på Båramo

Nyheter Snart är det slutparkerat vid Duveledsvägen i Båramo.

Här blir det parkeringsförbud

– Vi väljer att göra ett parkeringsförbud på Duveledsvägen. Det står mycket lastbilar där och när Aditro kommer igång är det inte bra om det är parkering där, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

En ny lokal trafikföreskrift upprättas för att säkra framkomligheten på Duveledsvägen i Skillingaryd med anledning av den ökade lastbilstrafiken som förutspås på vägen framöver med hänsyn till järnvägen samt i samband med utvecklingen i området. Den nya förordningen trädde i kraft 10 februari.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Parkeringsförbud införs på Båramo

Om nu kommunpolitiker vill att vår kommun ska bli en del av logistikens hjärta, stråket mellan Jönköping och Värnamo, då är det även dags att investera i vettiga möjligheter för lastbilar att parkera. Att chaufförerna ställer sig som de gör är för att parkeringsmöjligheterna är obefintliga. Bygg en ordentligt tilltagen parkering med sopcontainer, toalett och dusch så även de får en bättre tillvaro. Dessutom kommer merparten av kapellskärningarna att försvinna då de håller koll åt varandra på parkeringar.

Funkar tyvärr inte så med de fyrkantiga kör- och vilotidsreglerna, den halvtimmen körtid det tar på morgonen kan man behöva ha på kvällen, och i Jönköping eller Värnamo är det ännu värre att hitta parkeringar. Ju större ort man ska parkera i desto svårare är det att hitta parkering. Alla större vägkrogar är tyvärr överfulla med lastbilar på kvällarna. Det är därför många blir tvungna att stå på industriområde med risk för att få p-böter

Då vore det ju bra om kommunen också ordnar med annan parkering. Kanske kan Tånggatan vara ett alternativ med närhet till norra industriområdena och E4:an samtidigt som det inte ökar trafiken till några bostadsområden. Terminalvägen räcker inte för Power, och än mindre till Aditro. Parkeringen vid Götaström är avgiftsbelagd, och då många utländska förare får betala parkering ur egen ficka så är den inget alternativ. Circle K’s parkering är överfull som den är.

Adrito och Power bör ha parkeringar inne på sitt område, ett enkelt sätt att få bort kapellskärningarna.

Ursäkta min okunskap. Men är det inte på Terminalvägen som tradarna står på och Duveledsvägen är en gata där det inte finns plats för parkering

Det löser väl sig självt.
Nu när området växer, så kommer väl kommunen att bygga en stor övervakad parkering?

Var tänker kommunen att lastbilarna ska parkera? Ökande lastbilstrafik, då blir det ju ökande parkeringsbehov. Vi har ju två drivmedelsställen som är överfulla på kvällstid men borde inte vara deras uppgift att stå med parkeringsplatser.

Ja, man kan undra om det här är genomtänkt. Undrar om inte tekniska nämnden flyttar problemet någon annanstans, för någonstans måste de stå.

Se då till att det finns någon annanstans att parkera för dem, brist på lastbilsparkeringar har blivit ett stort arbetsmiljöproblem i branschen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *