Nyheter

Parkeringsförbud införs på Tånggatan

Nyheter Problem med lastbilschaufförer som tar dygns- och veckovila i norra delen av Skillingaryd har gjort att tekniska nämnden beslutat om parkeringsförbud på Tånggatan

Tånggatan får p-förbud

Med stöd av trafikförordningen beslutade tekniska nämnden att införa en ny lokal trafikföreskrift om förbud att parkera på Tånggatan i Skillingaryd. 

– Det har blivit ett tillhåll för lastbilar. Det har inkommit många klagomål till oss. Man har känt sig obekväm i området. Vi har lagat och regler som ska följas och blir det en sanitär olägenhet, eller om företagen som verkar i området inte kommer in till sina tomter, måste vi göra något. Vi beslutade i nämnden om parkeringsförbud på gatan och det gäller från i onsdags, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


Läs mer

Fordon långparkerar vid Båramo

8 reaktioner på Parkeringsförbud införs på Tånggatan

Olle, tycker du det är roligt att ha 20 lastbilar utanför ditt hus 2-3 gånger i veckan som grillar, dricker öl och tvättar kläder så att det blir som en campingplats?

Snacka om att kommunen flyttar problemet.
Kanske de som jobbar på kommunen skulle ställa sin bil utanför samhället, så de får röra på sig. För det finns inga platser om man ska in i centrum, för det är kommunanställda som ställer sig på det flesta platserna.

För mig blir det märkligt att man vill lägga våra skattepengar med att subventionera en viss typ av kategori inom näringskedjan.
Våra skattepengar ska väl ändå gå till oss kommuninvånare, inte till enskilda bolag?
Om de har problem med platser, får väl den näringskedjan gå ihop och lösa platser med egna medel och eventuell övervakning vid behov.
Här verkar man tro att kommunen har överflöd med pengar när övriga välfärdstjänster redan är undermåliga.
Hur resonerar ni?

Kanske dags för kommun att fixa en parkering med toalett och soptunnor så de har någonstans att parkera. Vi blir ju inte av med dem när man sätter upp förbud. De är ju här för att våra fina logistikföretag inte har råd att anlita svenska åkerier. Kommunen är ju väldigt mån om företagen då får man väl ta hand om ”baksidan” också.

Tyvärr flyttar de bara till nytt ställe.
Detta är ju inga vanliga åkare som gör detta, samma åkeri som varit runt informationstavlans parkering och Circle K. Bara att vänta till de hittar nytt ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *