Nyheter

Parkeringstider har inte ändrats

Nyheter I Vaggeryds centrum finns fortfarande gamla parkeringsskyltar uppsatta och nu börjar handlarna tappa tålamodet. Beslutet om ändrade parkeringstider togs för 10 månader sedan.

Arkivfoto från februari 2017

I maj kunde Skillingaryd.nu berätta att tekniska utskottet skulle ändra parkeringstiderna i centrum efter påtryckning från lokala handlare i Vaggeryd. Från 20 minuter till 1 timma, artikeln går att läsa här. En månad senare, i juni, beslutade kommunstyrelsen att parkeringstiden skulle förlängas i centrala av Vaggeryd.

Men fortfarande finns 20 minuters skyltarna uppsatt vid parkeringsplatserna vid Viktoriagatan i Vaggeryd.

– Vi har undrat länge vad som händer. När man tagit ett beslut ska det väl genomföras? Vi fortfarande 20 minuter här, enligt skyltarna. Vårt önskemål var 2 timmar men beslutet blev 1 timme. Man hinner inte med sina ärenden på 1 timma, om man ska besöka mäklaren, prova glasögon och handla skor och blommor. Många av våra kunder har fått parkeringsböter, säger Myrna Henriksson på Cityskor.

– Väldigt tråkigt att vi inte har fått igenom 2 timmars parkering. Våra kunder hinner inte med sina ärenden på 1 timma. Vi är faktiskt ingen storstad samtidigt som det är bra att vi har tidsbestämda parkeringar, men det får inte gå till överdrift som det gjort nu. Vi vill ha ett fungerande affärsliv men just nu kan inte våra kunder handla i Vaggeryd, samtidigt som man parkerar utanför affärsdörren, då de riskerar böter, säger Christian på Acleja Blomsterhandel.

På tekniska kontoret var det svårt att få tag på ansvariga under fredagsförmiddagen. Elisabeth Wigert, kommunikatör, svarar så här på handlarnas undring;

– Vi har helt enkelt hög arbetsbelastning så vi har inte hunnit att ändra. Skyltarna gäller. Kommunstyrelsens beslut är ett principbeslut. Vi ska ändra i de lokala trafikföreskrifterna och sedan ska dessa gå igen om i Transportsstyrelsens databas. Vi vet tyvärr inte när det är klart, säger Elisabeth.

Parkeringsprinciperna som togs av kommunstyrelsen i juni är som följer;
De mest centrala områden/gångfartsområden i Skillingaryd och Vaggeryd; 1 timmas parkering under tiden 08 – 19, vardagar, och 08 – 15 på lördagar.
Övriga centrala delar utanför gångfartsområdena; 2 timmars parkering under tiden 08 – 19 (lördagar 08 – 15).
Övrig parkeringstid inom tätbebyggt område; 24 timmar utifrån trafikförordningens regler.
Beslut om undantag kan få förekomma på vissa platser om det är särskilt motiverat, såsom 5 minutersparkering för hämtning och lämning vid förskolor.

Fotnot; På Stationsgatan i Skillingaryd är det gångfartsområde med parkeringstid 2 timmar. På Viktoriagatan i Vaggeryd är det gångfartsområde med maximalt 20 minuters parkering.

Parkeringsskylt september 2017 Stationsgatan Skillingaryd

Taggar

Dela


1 reaktion på Parkeringstider har inte ändrats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *