Nyheter

Påskbjörkar mot barncancer

Nyheter Igår pyntades björkarna. Idag körs de ut till företag och handeln i kommunen

"Planteringen" i full gång  [1/9]

160 hinkar gjordes iordning under onsdagskvällen  [2/9]

Johnny Svensson var där   [3/9]

15 stycken fjädrar i varje björkris  [4/9]

Full aktivitet på Håkans Fastighetsservice under onsdagskvällen  [5/9]

Fenix elever var på plats och hjälpte till  [6/9]

Mycket ris, många fjädrar   [7/9]

Fint påskpynt blir det utanför entrédörren hos företagarna och handeln  [8/9]

Gabriella och Alexandra från barn- och utbildningsprogrammet var hos Lions och hjälpte till  [9/9]

Påsken närmar sig och det är dags för att ”färga” och pigga upp samhället. Lions har haft sitt månadsmöte i mars och då beslutat att skänka kommande insamlade medel från påskbjörkarna, som säljs till företag och affärer och som sätts ut i kommunen, till kampen mot barncancer. Varannan minut får något barn i världen diagnosen barncancer.

Under onsdagskvällen träffades Lions medlemmar och fyra Fenixelever från barn- och utbildningsprogrammet i garaget hos Håkans Fastighetsservice för att pynta kommunens björkar.

– Vi gör 160 stycken krukor med påskris och det är 15 fjädrar i varje, så här är det full rulle ikväll, menar Jörgen Bergström. Under torsdagens morgon kommer vi att köra ut dessa till företag och butiker.

– Vi har hjälpt Fenix ungdomarna med en resa till Kenya, så nu får vi lite hjälp med att pynta upp årets påskbjörkar, säger Jörgen Bergström.

På månadsmötet i mars fick Lions besök av Reshat Shabani och Tommy Wallin, som gav en värdefull information om arbetet mot droger i kommunen. Förutom bidrag till kampen mot barncancer beslutade man bland annat om att köpa in tre katastroftält till Lions katastrofarbete med 15 000 kronor, 20 000 kronor till forskningen mot barndiabetes och 20 000 kronor till Tjernobylbarnens vänner i Vaggeryds kommun.

Och på tal om fjädrar. Lions informerar om att fjädrarna de använder i år kommer från döda kalkoner i Kanada, och inget annat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *