Nyheter

Påskdagens gudstjänst flyttas till Åker

Nyheter Med anledning av biskop Fredrik Modéus senaste pressmeddelande berättar kyrkoherde Klas Frisk Svensson om Skillingaryds församlings agerande gällande konfirmander, gudstjänst, begravningar, vigslar, dop och dagliga klockringningar

Arkivfoto; Klas Frisk Svensson är kyrkoherde i Skillingaryds församling. Han uppmanar alla som är krassliga att stanna hemma.

– I Skillingaryds församling ringer kyrkklockorna klockan 9 och klockan 17 från den 6 april för att uppmana alla att be för de sjuka, de döende, de sörjande, sjukvårdspersonal, beslutsfattare och dem som på olika vis drabbats av coronaviruset.

– Gudstjänsterna i dessa coronatider samlar endast ett fåtal. Många av dem som i vanliga fall firar gudstjänst tillhör någon av riskgrupperna, säger kyrkoherde Klas Frisk Svensson.

Skillingaryds församling fortsätter tills annat meddelas att fira gudstjänst, men uppmanar den som är krasslig att stanna hemma, att de som kommer är noggranna med att tvätta händerna, undviker att ta i hand och håller avstånd till övriga.

Påskdagens gudstjänst flyttas från Skillingaryds kyrka till Åkers kyrka för att det ska finnas mera utrymme. Konfirmanderna får välja mellan ett antal olika gudstjänster under påskhelgen för att det inte ska bli för mycket folk på påskdagens gudstjänst.

Andakter kommer att läggas ut på Svenska kyrkan Skillingaryds församlings facebook-sida från palmsöndagen till påskdagen.

– Vid dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster närvarar endast de närmast anhöriga. Vi bokar inte dopkalas, bröllop och minnesstunder i församlingens lokaler den närmaste tiden. I gravkapellet får under rådande omständigheter inte fler än 35 gäster närvara. För begravningar där fler än 35 gäster förväntas erbjuds i stället någon av kyrkorna, avrundar Klas Frisk Svensson.

Källa; Pressmeddelande från Skillingaryds församling.

Taggar

Dela


1 reaktion på Påskdagens gudstjänst flyttas till Åker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *