Nyheter

Påskris blir bidrag till barndiabetes

Nyheter 170 björkar planterades i hinkar och smyckades med fjädrar under Lions årliga träff hos Håkans Fastighetsservice i Skillingaryd. I år kommer insamlingen går till barndiabetes och skolprojekt på Fenix.

Elever från Ekonomiprogrammet fanns på plats för att hjälpa till att smycka björkarna  [1/7]

Grabbarna i Lions jobbade på bra och 170 hinkar fylldes  [2/7]

Barn- och fritidsprogrammet på Fenix ska få Lionsbidrag för sitt Kenyaprojekt  [3/7]

Många ideella krafter hjälptes åk hos Håkans Fastighetsservice  [4/7]

Utsmyckning till påsk till förmån för barndiabetes och skolprojekt  [5/7]

15-tal fjädrar i varje björk  [6/7]

Fjädrarna tog slut, så mer fick hämtas.  [7/7]

– Vi hoppas att vi får in närmare 35 000 kronor på påskriset i år. Men fjädrarna har tagit slut, så vi grabbarna är och handlar mer, säger Jörgen Bergström från Lions i Vaggeryd/Skillingaryd.

Många kom och hjälpte till att klä björkriset och även elever från Fenix, både barn- och fritidsprogrammet och ekonomiprogrammet.

– Lions hjälper till att sponsra vår Kenyaresa som var ett projekt i arbetsplatsförlagd lärande. Vi har även haft ett kulturutbyte med Kenya där vi har besökt skolan och varit med på deras lektioner. Vi har jämfört våra miljöfrågor och bland annat källsortering. I Kenya plockar man plasten och lämnar in och får en viss summa pengar och plastkassarna är förbjudna, säger en av eleverna medan hon väntar på leveransen av påskfjädrar.

Eftersom vintervärdret hängt sig kvar var det tur att Lions medlemmarna högg björkriset för tre veckor sedan och de har fått ”stå till sig” inne hos Håkans varma förråd så knopparna har slagit ut. Nu väntar transporten av påskriset i krukor till de företag, butiker och föreningar som beställt denna goda gärning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *