Nyheter

Pingstkyrkan: Roger lämnar ordförandeklubban till Michael

Nyheter Söndagen den 28 januari 2024 samlades medlemmar i Pingstförsamlingen i Skillingaryd till årsmöte och för 29:e året har kyrkan arrangerat hockeyskola och Roger Josefsson avgår som ordförande...  

Roger Josefsson lämnar över ordförandeklubban i Pingstkyrkan till Michael Borg

Av verksamhetsberättelsen för 2023 som lästes upp av Roger Josefsson framgick:

Från januari till september tjänstgjorde Christer Zethson som pastor på 40 procent. Från september fick församlingen förmånen att välkomna Michael Borg till en heltids tillsvidareanställning som pastor, han flyttade till Skillingaryd med sin fru Anneli Borg. Under året har flera insamlingar anordnats till Ukraina. Varje insamlingstillfälle har gett ett gott resultat.

För 29:e året anordnade församlingen, i augusti månad, i samarbete med Skillingaryds IS och Sport for Life/HMI, en sommarhockeyskola, i denna deltog 58 ungdomar.

Konfirmationsundervisningen, som är gemensam med områdets övriga frikyrkor hade 16 deltagare läsåret 22–23 och 25 deltagare läsåret 23–24.

Under maj – augusti hade missionskyrkan och pingstkyrkan gemensamma gudstjänster och andra samlingar på sommarhemmet Fridhäll. Samarbetet med missionsförsamlingen pågår inte bara under sommaren utan även under den övriga delen av året.

Styrelsen som valdes utgörs av: Michael Borg ordförande, Kenneth Skoogh, Robert Alkemark, Maritha Bengtsson, Emil Kronholm, Catrina Thoorell och Minna Takalo.

Tidigare ordförande Roger Josefsson avgår på grund av flytt till annan ort. 

Insamlingen till Ukraina har gett ett gott resultat. Foto: Sara Mejving

Fotnot: Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *