Nyheter

Planerar för dubbelt så stort Hok

Nyheter Kenth Williamsson (S) lyfte frågan om Hoks framtid på kommunstyrelsens arbetsutskott senaste sammanträde. Han berättar här om bakgrunden till planen.

Arkivfoto

– Tittar men på gamla detaljplaner i kommunen så kan man konstatera att de då planerade för väldigt långt fram i tiden. Och många av dem är inte genomförda än. Jag tittade på en detaljplan från 1970-talet och där fanns det gångstigar och cykelvägar som planerats centralt i Vaggeryd som fortfarande inte blivit av liksom vägar, kommunal service och mycket annat. Man tänkte med andra ord långt framåt i tiden, säger Kenth Williamsson (S).

Kenth berättar vidare att när det gäller Hok så ser kommunen stora möjligheter till en mycket positiv utveckling. Hok ligger väldigt bra till geografiskt och man kan snabbt ta sig till Stigamo-Torsvik-Jönköping men även Vaggeryd och Skillingaryd. 

– När vi skulle ta beslut om en ny förskola nyligen fanns ingen framtida plats utpekad i någon plan. När vi tittade lite närmare på Hok så kände vi att vi borde ta ett större grepp om Hok så att vi inte gör något förhastat som visar sig mindre bra i ett långsiktigt perspektiv. Därför föreslog vi att man skulle titta på Hok ur perspektivet ett dubbelt så stort Hok och vi ska titta på bostadsområden, vägar, offentlig service mm, berättar Kenth.

– Denna diskussion mynnade ut i att vi ska lyfta detta när vi ska ha en medborgardialog i Hok och vi ska även ta upp Hok i det kommande översiktsplanarbetet, vilket vi tycker är väldigt viktigt. Från vår (S) sida så tror vi att Hok har framtiden för sig och kommer expandera och vi vill skapa goda utvecklingsmöjligheter vilket vi gör med en god planering. Växer Hok så kommer det också finnas förutsättningar för bättre kommunikationer och en bättre service vilket är viktigt för ortens utveckling, avslutar Kenth.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *