Nyheter

Planerar för säkra besök på äldreboende

Nyheter Kommundirektören Annika Hedvall informerade ledamöter i kommunfullmäktige om coronaläget under gårdagskvällen ”Vi vill gärna att man anmäler besök hos anhörig på boende, så det inte kommer för många samtidigt” uppmanar kommundirektören inför att besöksförbuden hävs på torsdag.

Arkivfoto

– Vi fortsätter i samma form och följer vårt övergripande mål är bland annat att skydda utsatta grupper och minska smittspridningen. Vi har ett väldigt gott samarbete nationellt och regionalt. Vi har en låg smittspridning hos oss och vi har ingen känd smitta i vår verksamhet, jag har gjort en extra kontroll här under dagen. Vi har gjort en scenarioplanering i alla våra verksamheter där vi tittar på vad som händer framöver. Kan vi se en puckel eller en brant spridning, vad har vi lärt oss av vårens arbete. Vi närmar oss ett nytt normalläge. Det dröjer innan vi är tillbaka till tiden innan pandemin. Det har gjorts fantastiska insatser i vår kommun. Det har etsat sig fast, att både i samhället och bland våra medarbetare har varit på tårna men man behöver också återhämtning, berättar Annika Hedvall.

Säkra besök hos anhöriga
– Vi har haft fall i vår äldreverksamhet. Vi jobbar för att det inte ska hända igen. Vi vet också att det varit en stor uppoffring för våra äldre som inte fått träffa sina anhöriga. Det har varit en stor fråga för oss och vi ger stöd i den här frågan. Besöksförbudet hävs nu på torsdag och myndigheter kommer att ge ut hur man kommer att säkra besöken. Jag vet att det förekommer en del kritik i samhället då dessa kommer så sent. Stanna hemma om du är sjuk, ha en god handhygien och håll avstånd. Vi vill gärna att man anmäler besök, vi jobbar intensivt med att få till det här när besöksförbuden hävs, så att inte för många kommer samtidigt, avrundar Annika Hedvall när coronläget informerats för kommunens politiker.

Taggar

Dela


1 reaktion på Planerar för säkra besök på äldreboende

Positivt att man får hälsa på sina anhöriga på boende men som det verkar nu när allt ökar igen så ska vi utsätta våra gamla för det igen nu när det är lugnt på boenden. Jag vill själv möta min anhörig men man får inte vara så egenkär att man glömmer de gamla. Låt det vara stängt lite till🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *