Nyheter

Planeringen i full gång inför bilfesten på travbanan

Nyheter Den 5 juni blir det stor motorfest på Vaggeryds travbana.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Götaströms Fordonshistoriker planerar för fullt för sitt stora evenemang på travbanan ”Götaström Classic Motor”. Namnet säger oss att det är ett samarbete mellan klubben och nordens största tidning för veteranfordon, nämligen Classic Motor.

I tisdags samlades de inblandade för ännu ett planeringsmöte och stämningen var uppsluppen och förväntansfull inför den kommande travbanefesten.

Träffen planerades redan till 2020, men som vi alla vet sattes det stopp för all form av sammankomster då, men nu skall det äntligen bli av. Det var efter att Classic Motors stora träff i Ånnaboda gick i graven som idén kläcktes att göra något i den här delen av landet istället. Klubbens styrelse tillsammans med Classic Motors skribent Robert Gustavsson spånade fram ett träff-koncept där alla olika delar av veteranfordonshobbyn skulle känna sig välkomna. Platsen valdes till Vaggeryds Travbana som med sin närhet till E4:an och gamla Riksettan knappast kan ligga bättre för ett liknande evenemang. Ytorna på travbanan är rejält tilltagna, så utrymmet lär inte heller bli några problem.
– Nu så här några veckor innan träffen är det full mobilisering som gäller i klubben. Allt från parkeringsvakter och serveringspersonal till insläppare och underhållare på scenen behövs.
– Är du medlem i klubben och vill ha fritt inträde och mat under dagen finns det plats över som funktionär! hälsar Christer Malmborg, projektledare för träffen.

Invigningen av evenemanget kommer att ske med pompa och ståt vid kl. 10.00, men då har marknaden och träffen redan pågått i 3 timmar. Bandet American Hymns med koppling till Vaggeryd kommer att underhålla, bland annat med taktfast kompande av en BM-Victortraktor. Alla som hört en sådan traktor glömmer det inte i första taget. Från scenen blir det också intervjuer och snack under dagen, och Classic Motors redaktör och skribenter kommer att finnas på plats för att snacka med folk och ta emot tips och uppslag på artiklar till tidningen. En av tidningens projektbilar i form av en engelsk polisbil kommer att visas för besökarna.

Det jobbas även på ett lokalt revyinslag av Dream-Teamkaraktär. Tofterydsrevyns Björn och Christer tillsammans med Jan Fritz från insomnade Skillingarydsrevyn och Mats Carlsson från Teaterstöparna i Öreryd ska försöka sig på ett hisnande nummer. Den som kommer får se! Det kan sluta hur som helst!

Märkesklubbar och övriga bilklubbar anmäler sig i förväg för att få en egen yta att stå på, och för närvarande är det ett knippe som gjort det redan.

Vi välkomnar även A-traktorer till träffen! Oavsett årsmodell.
– Det är ju den motorintresserade ungdomen som är framtiden för klubben. Det var så vi alla som håller på med veteranbilar började en gång i tiden. Med att meka och putsa och glida runt! På innerplan kommer alla A och Epa-traktorer få en egen yta att stå på. Kan vi komma upp i 25 stycken?

Sedan blir det Veteranmarknad. Föranmälningarna strömmar in och förhoppningsvis lyckas vi fylla hela grusplanen innanför ovalbanan på travet med säljare av veterandelar av olika slag. Kanske just de där extraljusglasen som du letat efter så länge finns där bland lådorna? Eller Hönstrappan?

Barnaktiviteter blir det också. Ett kul bilbingo för barnen med fina priser men också Hoppborg och ponnyridning förstås!

Nu gäller det bara att lyckas få ihop allt inför denna stora träff, så kommer det bli en fantastisk dag på travet den 5 Juni! Välkomna säger vi till alla som gillar nostalgi!

Källa: Pressmeddelande

Samtliga bilder i bildspelet är tagna av arrangörerna

Taggar

Dela


1 reaktion på Planeringen i full gång inför bilfesten på travbanan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *