Nyheter

Plus för kommunledningen

Nyheter Vid senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott togs budget och årsredovisning för kommunledningskontoret och det visar sig vara på plussidan.

– Kortfattat balanserar kommunstyrelsen sitt resultat. På försörjningssidan har vi klarat budgeten. Vi hade ett glapp på fastighetssidan då vi inte gjort så mycket underhåll som vi borde. Samt att vi har haft en del nyrekryteringar och dubblering av tjänster i och med detta, förklarar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Det är alltså både plus och minus i kassan för kommunledningskontoret men resultatet för förra året hamnade på plus 1,5 miljoner.

– Det är lätt att följa det som vi själva har anslagit, men det är svårt att följa sökta medel som både är riktade och sökbara, förklarar Gert och nämner att bland annat 1,6 miljoner kronor ”som bara kom” i december för de ensamkommande ungdomarna som fyllt 18 år visste de inte om när budgeten lades.

– Det är olika typer av budgetar. Det är alltid lättare att veta om det står något bestämt, men det gäller att hålla ögon och öron öppna för de bidrag och medel vi kan söka. Mycket viktigt att hålla koll på budgeten och vad det är för bidrag vi kan söka eller vilka som kommer utan att söka, förklarar Kenth Williamsson (S).

Politikerduon är glada över att personalen på kommunledningskontoret är nöjda som de kan se nu när svaren på förra årets medarbetarenkät ankommit.

– Det klart att det finns alltid områden som vi kan förbättra oss på, men överlag så är det ett bra resultat på medarbetarenkäten hos oss, avslutar Gert.

Montage. Våra två heltidspolitiker. Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S) sitter i kommunledningen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *