Nyheter

Pojke åtalas för mordbrand i källare

Nyheter En pojke i 16-årsåldern riskerar att få betala närmare en halv miljon kronor i samband med den brand som den 23 juni förra året startade i källaren på Stationsgatan 3 i Skillingaryd.

Bostadsbolaget Vsbo, ett försäkringsbolag och två privatpersoner kräver nu pojken på tillsammans 481 189 kronor i skadestånd. Till det kan noteras att hans vårdnadshavare krävs på 9 300 i skadestånd.

Det finns kameraövervakning i entréplanet och på film ses en misstänkt person strax innan branden startade.

I februari förra året var det en liknande händelse i en lägenhet på Västra Järnvägsgatan i Skillingaryd. Även där fanns misstankar om mordbrand men även stöld av smycken. Kupan vid torget utsattes också för mordbrand under 2018, till och med två gånger.

Det framgår inte om det finns ett samband mellan de fyra händelserna.

Text och bilder nedan från vår artikeln kvällen det brann:

Larmet kom till SOS strax efter klockan 17.30 på lördagskvällen. Enligt larmet var det ett källarförråd på Stationsgatan 3 som börjat brinna.

Rökdykare släckte branden i källaren. Tydligen hade branden start i en korridor i källarförrådet. Från polisen betecknas det som en möjlig mordbrand.

Släckningsarbetet bestod efter en stund arbetet att släcka glödbränder och kontrollera så att branden inte spridits till byggnadskonstruktionen. Även ventilation pågick. Inga personer har skadats.

Rökspridning har skett till trapphus, ett antal lägenheter samt kontorslokaler med flera utrymmen. Vår tidningsredaktion ligger på tredje våning där det också luktade brandrök men i mindre omfattning än på övriga våningsplan.

Fastighetsägaren Vsbo kontaktade saneringsbolag som började med saneringsarbetet i byggnaden.

Räddningsstyrkor från Skillingaryd, Vaggeryd, Värnamo samt ledningsenhet från Jönköping har arbetat på platsen tillsammans med ambulans och polis.

Många i arbete med att släcka branden.  [1/9]

Rökdykarnas utrustning  [2/9]

Saning på bottenvåningen  [3/9]

Brandmän gjorde efterkontroll  [4/9]

Släckningen avklarad.  [5/9]

Brandplatsen med det drabbade huset till vänster.  [6/9]

Brand i källaren  [7/9]

Brandmän på plats  [8/9]

Stationsgatan avspärrad  [9/9]

Taggar

Dela


4 reaktioner på Pojke åtalas för mordbrand i källare

Kommunen, socialen för så är det i vissa situationer.
Man hjälper ju alltid andra med lägenheter, hus etc. etc. men vissa jagar man ju med blåslampa när det gäller smågrejer, då hotar man med att ta barn från familjer men när man är annan nationalitet så går det bra.
Detta är inget rasistiskt utan detta är fakta.
Hälsningar från en familj som är utsatt av kommunen för mindre förtelseer , detta är för jävligt.

Pojken är 16 år, då gäller lagen om omhändertagande ej utan brottsyrkas till grövre distans, ungdomsfängelse, behandlingshem osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *