Nyheter

Polisen lurade Bandiodosmedlemmen vid knarkgömma

Nyheter Bandidosmedlemmen gömde 100 gram kokain i Sörsjöskogen, strax söder om Värnamo. Men polisen lurade i buskarna och grep sedan 30-åringen när han skulle hämta knarket. Det berättade polisen vid dagens presskonferens om gängbråket i Värnamo

Pressträff om det grova vapenbrottet och grova narkotikabrottet som nu lett till åtal. Från vänster: Jan Hofvenstam, Lena Medelius samt Håkan Boberg.  [1/4]

Chefsåklagaren Lena Medelius fick svara på pressens frågor. – Jag betraktar 30-åringens brott som grova, de är värda minst två års fängelse sa hon bland annat.  [2/4]

Polisområdeschefen Håkan Boberg är mycket nöjd med att man nu fått bort vapen och narkotika från stan.  [3/4]

– Det var 99,2 gram narkotika i påsen som 30-åringen gömt. – Jag anser att det var för att sälja knarket som han hade knarket, sa chefsåklagaren Chefsåklagaren Lena Medelius.  [4/4]

En 30-åring med anknytning till Bandidos blev lurad av polisen. Efter att Bandidosmedlemmen gömt kokain i skogen på Sörsjö så gjorde polisen en kupp. På natten bytte polisen ut den gömda knarket. När 30-åringen dagen efter, i sällskap med en bekant återvände till skogen för att hämta knarket så slog polisen till.

30-åringen är nu anhållen för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Det framkom vid dagens presskonferens som hölls i polishuset i Värnamo på tisdagseftermiddagen.

Polisområdeschefen Håkan Boberg och sektionschef för aktionsgruppsverksamheten Jan Hofvenstam tog tillsammans med chefsåklagare Lena Medelius emot den samlade pressen i polishuset mötesrum.

Medelius arbetar på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.
Hon berättade att åtalspunkterna mot 30-åringen handlar om grova brott.
– Det handlar om grovt vapenbrott. Det var vapen som var klara att användas och det är speciellt allvarligt när det gäller vapen i den här kriminella miljön, konstaterade hon. Jan Hofvenstam som koordinerat de olika myndigheterna som samarbetat kring åtalet berättade att den nu aktuella händelsen, med två vapen och narkotika hade sin upprinnelse i Gnosjö, den andra november förr året.

– Då kontrollerades ett par i Gnosjö.  – Detta resulterade i att vi gjorde en husrannsakan hos paret.
– I en garderob hittade vi en halvautomatisk vapen, en Colt som var laddat och klart att användas. – Vi hittade också en finsktillverkad k-pist och ammunition till vapnet.
Både mannen och kvinnan är i 25-årsåldern.

– I ett senare skede kunde vi knyta vapnen till 30-åringen, berättade Hofvenstam.
Senare den månaden, den 28 och 29 november började polisen spana på den nu åtalade 30-åringen. Polisen såg när den misstänkte åkte ut till Sörsjö och besökte ett skogsparti.
– När han lämnat så skickade vi dit en polishund som hittade kokainet, fortsätter Jan Hofvenstam. Polisen bytte ut knarket och bevakade platsen. Redan dagen efter kom 30-åringen tillbaka till platsen. När han skulle plocka fram knarket så greps han av polisen.

En som var mycket nöjd på presskonferensen av polisområdeschefen Håkan Boberg.
– Tillslaget och åtalet är ett resultat av att flera myndigheterna samarbetat.
– Det är mycket bra att vi nu kunna lägga beslag på vapen och narkotika.
– Vapnen var klara att användas vid en skjutning, konstaterade han vidare.
– Det är inte klart än, sa han om gängkriget i Värnamo, men det är bra att vi fått bort narkotika och vapen från stan, slutade Håkan Boberg.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *