Nyheter

Polisen övervakar: Hotbild mot person bosatt intill skola

Nyheter Beslutet om kameraövervakning i Eksområdet i Skillingaryd börjar gälla i dag. Anledningen är att det finns en hotbild mot en boende i området, berättar polisen. Texten uppdaterad kl 16...

Vid Fridhäll har skyltar satts upp

Kameraövervakning gäller från i dag och i tre månader. Övervakningen gäller både med monterad kamera och drönare på bostadsområdet Eksområdet i Skillingaryd.

”Det finns en person i området som har en hotbild mot sig. Övervakningen görs som en brottsförebyggande åtgärd för att personen inte ska råka ut för något”, meddelade P4 Jönköping under onsdagsförmiddagen. 

På polisen i Värnamo facebooksida kommenterar man ”Polisen har tagit beslut om tillfällig kamerabevakning inom en del av Eksområdet i Skillingaryd. Beslutet gäller från 20 mars och tre månader framöver”.

Inom aktuellt område finns både förskola och grundskola.

Texten uppdaterad kl 16.00; 

Skolchefen Per-Erik Lorentzon svarar på frågan om kommunen, som huvudman för skolan, gjort extra säkerhetsåtgärder för elever och personal med anledning av den hotbild som finns mot en boende i området?

– Vi har en mycket bra relation med polisen och har en överenskommelse med dem att de kontaktar oss om det är något särskilt vi behöver tänka på eller göra. Det har de inte gjort i det här fallet så svaret är nej.

Bild från polisen i Värnamo. Det här området övervakas från och med i dag och tre månader framöver...

Taggar

Dela


19 reaktioner på Polisen övervakar: Hotbild mot person bosatt intill skola

Det är barn bredvid! Både skola och förskola. Jag känner mig inte alls trygg med att lämna mitt barn där varje dag. Flytta personen ifråga. Barnen, lärarna, föräldrarna och grannarna ska inte behöva gå runt och vara oroliga!

Hej
Måste bara säga att hur tänker man när man sätter upp övervakning och dyligt utanför en skola med flera hundra barn, och den hotade personen bor andra sidan gatan, tvärs över skolan?
Och i 3 månader ska det hålla på och sedan finns inte hotet längre eller?
Och visste man inte var denne man bodde innan så vet ju de som eventuellt är ute efter honom, så vet de ju definitivt det nu.
Hur kan man slösa resurser och pengar (skattepengar) på detta?
Det är ju inte klokt.
Flytta på mannen, det hade varit bättre än det här.
Det är väl inte meningen att våra barn/lärare ska behöva titta sig över axeln hela tiden dagen i ända, om det skulle komma någon skjutglad/bombglad person och försöka att göra något med den hotade mannen.
Om det händer så tror jag nog att det inte bara är den mannen som kommer till skada.
Jag tycker vänligen men bestämt att myndigheterna ska flytta på honom så att våra barn/lärare/föräldrar och grannar kan vistas ute under dagen och sova gott om natten.
Med vänlig hälsning,
Väldigt bekymrad pappa till barn i skolan.

Fick han inte 7 års fängelse för bombtransporten och lite annat? Märkligt att lägga resurser på detta kan man tycka, vore nog bättre att flytta resten som bor kvar nån annanstans?

Man kan förmoda att det är så att boendesituationen gör att personen har 3 månader att få till sig att söka annat boende…

Problemet verkar ju vara att personen inte har något skyddsprogram, för då kan man ställa krav. Detta verkar vara polisens svar på att skydda närområdet grannar,skola från en extrem hotbild.

Logistiken, om det skulle detonera en bomb dagtid i området och utfallet blir många skadade på grund av glassplitter tryckvåg med mera. Hur ser den beredskapsplanen ut? Finns det ens resurser till det, på behörigt avstånd? Tvångsavflyttning till hemlig adress bör ju gälla när man är ett skyddsobjekt.

Vad händer efter tre månader?
Kommer hotbild att försvinna?
Nej.
Och vem tänker på oss grannar som bor i området, vi som jobbar och sliter för sina löner, vi som lever lagligt.
Har inte vi rätt att lägga oss säkra och villa oss för att vakna uppvilade och orka känna våra löner lagligt?
Har inte barnen rätt att känna sig säkra på skolan och förskolan?
Flytta den person härifrån, vi vill inte ha såna människor i våran lugna området. Vi vill leva ett normalt liv och följa lagar och regler.

Detta är ju faktiskt helt jäkla galet!
Flytta på personen istället! Denne personen känner sig hotad och man sätter in övervakning, men alla andra runt omkring då i det området? Vad får dom för resurser för att känna sig säkra?
Med sunt förnuft hade man flyttat problemet istället.

Håller med Anna, prioriteringarna är sjuka.
gör om gör rätt!

Gäller det hotbild mot oskyldiga är det förfärligt, Är det hotbild mot andra är det också förfärligt, men kan barnen vara hemma för covid-19, kan barnen även vara hemma när det gäller hot. Själv hade jag inte släppt dit mitt barn, undrar om föräldrarna kommer att gör det tror inte det.

Spridningen i olika medier är ju grym, polisen vill verkligen bli av med problemet. Varför annars skylta i med var skyddsobjektet bor eller befinner sig… Helt sjukt att man sätter barns liv i en riskzon. Vem vet hur mycket sprängmedel som kommet att användas nästa gång? Vet polisen det? Knappast. Idiotin har verkligen fått ett ansikte. Men det är så Värnamopolisen jobbar. Rök ut på andras rädsla och bekostnad för skyddsobjektet kommer ju till 100 procent att utsättas för ett försök till. Frågan är ju bara om det förolyckas fler vid ett försök. Men lite spill får man ju räkna med. Eller?

Helt sjukt att samhället accepterar detta. Hotbild såsom sprängdåd intill skola. Nu kommer sommartiden och massvis med barn vistas på skolan utanför skoltid. Fotbollsplanen intill är det mer eller mindre alltid barn på. Vaggeryds kommun och polisen måste agera! Medie måste sätta press på samhället här och utöva sin gärna självbetitlade uttryck tredje statsmakten..

Men detta är ju faktiskt inte okej. Ska man först hitta på massa skit och sedan dra in hela samhället i det.
Själv gjort kan själv ha och jag hoppas att personen får stå för kostnaden själv. Vill personen skydda skola, grannar och övriga medborgare så kanske hen skulle tänka på en flytt.

Jag åkte fast för fortkörning en gång och den kostnaden fick jag stå för helt själv. Det var ingen som ville betala mina mböter och ingen ville betala taxi för mig när jag inte hade något körkort.

Försöker förstå varför ens polisen går ut med denna information?
Är det meningen att skydda personen eller inte? Vi bor i en liten ort där ryktet sprids fort, får tänka på hur alla blir drabbade av artiklar och kommentarer. Jag som inte ens visste om övervakning vet nu att det är fritt fram om tre månader…..korkat!

Och inte vilken hotbild som helst! Flytta från området! Att det ska cirkulera drönare och polisbilar utanför skola och förskola i tre månader, efter de månaderna då? Är hotbilden borta då? Troligtvis inte..

Måste ju vara fantastiskt att bo i Sverige, först bete sig illa och sedan bli övervakad för våra skattepengar.
Ska en sådan person verkligen bo granne med en skola eller ser han det som ett skydd i sig. Kämpa Sverige

Samtidigt så läser man om den lilla tjejen som ska utvisas till ett barnhem i Albanien. Man vill ju bara gråta. En oskyldig liten tjej,som en familj i Sverige vill ta hand om och ge henne en trygg uppväxt.
Men skydda en kriminell som nyss har kommit ut från fängelse och bosatt sig intill skola och förskola,då finns det resurser.
Fy skäms ni som har bestämt detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *