Nyheter

Polisen söker efter en försvunnen man – nu återfunnen

Nyheter OBS! Mannen är återfunnen välbehållen hos anhöriga.  

Polisen fick ett samtal om att en man försvunnit från sin bostad på Stationsgatan i Skillingaryd. Mannen skulle ha försvunnit vid klockan 12 på torsdagen.

Polisen har påbörjat sökinsater i och omkring bostaden. Även andra kontroller har gjorts, men hittills utan resultat. Polisen behöver nu allmänhetens hjälp och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att mannen hittas.

Mannen är i 50-årsåldern och han var vid försvinnandet klädd i en blårutig skjorta och jeans. Hans resekort användes klockan 11.55 på en buss som avgick från Skillingaryd mot Vaggeryd. Mannen rör sig obehindrat.

Polisen tar gärna emot tips om den försvunne mannen på telefon 114 14 eller 112.

Inlagt 180816 kl. 22.10, uppdaterat 180817 kl. 08.00

Taggar

Dela


5 reaktioner på Polisen söker efter en försvunnen man – nu återfunnen

Eftersom att man nu gått ut med att personen har en lätt utvecklingsstörning och har sin bostad på Stationsgatan enligt artikeln ovan så borde polisen överväga att gå ut med namnet då lokalbefolkning har god kännedom om invånarna och säkert skulle kunna komma med fler säkra tips.

Jag förstår Linus om det ”helidiotiska” signalementet passar in på honom och mängder av andra femtioåringar. Hur många femtioåringar är det inte som ”rör sig obehindrat”??? Hur många femtioåringar går inte omkring i rutig skjorta och jeans? Skall vi rapportera alla dessa till polisen???
Jag tycker det måste bli slut på alla dessa totalt urvattnade och meningslösa signalement. Personligen har jag upplevt hur man letade efter en ”mörk man” – och när jag anvisade några sådana tog man i med ”nej, nej – den här är MÖRK”. Tänk om man hade vågat säga att det var en ”n….” man sökte – då hade de fått korrekt anvisning genast.
Tänk om de haft kurage nog att skriva något av relevans, som att ”han är utvecklingsstörd”, ”han har svart hår” eller rentav att ”det är välkände Nisse Nilsson eller Pelle Pettersson” som har försvunnit. Men en femtioåring i rutig skjorta och jeans…….
——————————————-
Vilket är felet? Är det det Politiskt Korrekta klimatet i Sverige – jag tror det. För ”helidiotiska” tror jag inte poliserna är – bara bakbundna av det som började med det korrekt beskrivande signalementet ”är inte blå….. utan mera av s……k typ”, det som väckte en så våldsam reaktion.

Kanske en dum kommentar. Men beskrivningen stämmer på mej och jag är hemma i trygghet. Är det aktuellt med skallgång eller liknande så är jag beredd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *