Nyheter

Polisen stoppade obältade

Nyheter Polisen stoppade klockan 20.08 fredag en bil i Skillingaryd då det noterats störande musik från denna.

Bilen kördes av en 20-årig kvinna från Jönköpings kommun och i bilen färdades ytterligare två från denna kommun samt en från Skillingaryd.
Bilen hade körförbud och alla fyra i bilen var obältade.
Det blir alltså lite böter till var och en av de fyra.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Polisen stoppade obältade

Grundproblemet var väl inte bältet utan var väl ändå att bilen har körforbud. Bältet tyder mer på dåligt omdömme hos dem i bilen. Sedan att vissa amerikanska bilars bälte kan anses som ett skämt
ur skadesynpunkt: Midjebälte som håller kvar dig i stolen men inte mer. Ska ändå användas.

Det är helt okej – har man inte bälte på sig så är det böter sedan kan man ha frågor kring detta. Det finns fortfarande många ”jänkare” och veteranbilar som inte behöver bälte – de klarar sig. Om man handlar på Hemköp och åker till apoteket eller annan närliggande affär och polisen bötfäller en bara 50 meter emellan, då börjar man undra: Är det frågan om säkerheten eller pengar man är ute efter.

Alla som åker i personbil, lastbil, på tre- eller fyrhjulig motorcykel eller moped med karosseri ska sitta på en plats med bilbälte, om det finns en sådan plats, och ska använda bältet.

Vilket år kom gränsen för bältestvång? Är den bilen från före 1969? Kanske bättre att inte ha bälte så att man snabbt kan ta sig ur när den ramlar ihop.

Lag på bilbälte i framsätet infördes 1975.
Lag på bilbälte för alla över 15 år i baksätet infördes 1986.
Lag på bilbälte i baksätet även för barn infördes 1988.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *