Nyheter

Poliser avvisade från julbord: ”Kommer prata med de berörda”

Nyheter Under onsdagen hade polisen julfest på en restaurang i Värnamo. Men det har blivit en bitter eftersmak då tre poliser ska ha avvisats från festen efter att ha smugglat in egen alkohol.  

Genrebild David Alin

Enligt uppgifter till Skillingaryd.nu/Värnamo.nu så ska alltså tre poliser blivit avvisade från restaurangen. Detta är också något som bekräftas av polischefen Anders Sund.
– Lokalpolisen hade julfest igår och det var väldigt lyckat. Tyvärr blir jag under kvällen uppmärksammad på att några av våra medarbetare har haft med sig alkohol in på restaurangen. Vilket självklart inte är okej, säger han.

Anders Sund berättar att han och restaurangens personal samtalade med medarbetarna.
– Dels uppmärksammade vi dem på att det inte är okej. Men det blir också så att de avvisas och får avsluta kvällen tidigare.

Enligt uppgifter ska det ha förekommit gråt och skrik i samband med avvisandet.
– Det har inte varit något stök, bråk eller oroligt. Inte som kommit mig till kännedom eller vad jag sett. Sedan blir ju några av de som avvisas ledsna och djupt ångerfulla. Men inte på något sätt stökigt, berättar Anders Sund.

Vad händer nu?
– Där och då så avvisades de och min bedömning är att personalen på det här stället behandlade situationen bra och korrekt, både gentemot sitt alkoholtillstånd. Men också mot oss som gäster. Vi kommer att prata med de berörda medarbetarna och försäkra oss om att budskapet gått fram och vad detta får för konsekvenser för polismyndigheten.
– Man ska komma ihåg att detta är ett beslut de själva har fattat och inget vi som arbetsgivare kunnat påverka.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Poliser avvisade från julbord: ”Kommer prata med de berörda”

Ja har man valt det yrket bör man tänka lite längre även om man inte har jour dygnet runt. Vi är många som har yrken där man får tänka lite längre innan man utför vissa handlingar

Tycker nog att är man polis bör man kunna och följa enkla regler.Tycker även att det skulle vara svårt att komma med lilla blocket och banna andra.

Poliser är väl lediga de också, vem har inte tagit in lite starkt på krogen? Blev man påkommen vara det bara att vandra vidare helt enkelt. Poliser är inte mer än människor de heller, skillnaden är att de många gånger riskerar livet för att skydda oss.

Bra skrivet! Man tycker att även poliser är vanliga människor de var inte i tjänst heller och hade inga uniformer på sig. Sedan finns det läkare och präster som tar sig en klunk. Är det så fel om man är på en privat fest?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *