Nyheter

Politiker på förskolebesök

Nyheter Ett 20-tal kristdemokrater möttes i torsdags i Bullerbyns förskola i Skillingaryd för årsmöte med Kristdemokraterna.  

Smaksens  [1/4]

Mattias Ingeson från Erikshjälpen  [2/4]

Poltitikerna blev bänkade...  [3/4]

Information  [4/4]

Förskolechef Anna Benfante visade runt i förskolas nya rymliga lokaler. En nyhet var utesovsängar där barnen sover i sovsäckar på liggunderlag. Barnen kan gå i och ur dessa sängar själva vilket förbättrar pedagogernas arbetsmiljö gentemot att sova i vagnar. I förskolans matsal fanns låga serveringsbord där barnen kan ta sig mat själva. Köket är gemensamt för förskolan och skolan och personalen arbetar tillsammans.

Mattias Ingeson biträdande generalsekreterare för Erikshjälpen berättade vid årsmötet om sitt inhopp som ersättare i riksdagen för Acko Ankarberg, där han fick vara med om invigningen av riksdagen.

Han berättade även om Erikshjälpens arbete i Vitryssland med barn som har funktionsnedsättning. Dessa barn bor på institution från det att dom är små. Barnen och ungdomarna kommer inte ut i samhället och ses inte heller som samhällsmedborgare. Erikshjälpen har arbete där de arbetar med att förändra syn en på barnen och att återupprätta deras människovärde.

– Mattias berättade om den moraliska skyldigheten att inte se förbi utan försöka hjälpa till. KD:s värdegrund är personalism, som är att sätta människovärdet först. Samhället är till för individen och inte tvärt om. Solidaritet innebär ett moraliskt ansvar för varandra, norra Jenny Larsen i KD.

På årsmötet omvaldes Tomas Axelsson som ordförande och Anna Vingrahn som vice ordförande. Till ledamöter i styrelsen valdes Jenny Larsen, Maritha Bengtsson, Nicklas Nordqvist, Sofia Isaksson och Hanna Willermark. Som ersättare valdes Viktoria Önneby och Camilla Ohlsson.

Till rikstingsombud nominerades Jenny Larsen, Thomas Axelsson, Emma Ewaldsson och Anna Vingrahn. Till distriktsstyrelse nominerades Thomas Axelsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *