Nyheter

Politiker uppmanar: Polisanmäl förarna som kör på grönytan

Nyheter Den sönderkörda grönytan i centrala Vaggeryd är kommunens mark och tekniska förvaltningen och politiker uppmanar i ärendet

Sönderkörd grönyta i centrala Vaggeryd. Foto; Martina Ojala

Vi ställde frågan till Hans Göransson, gata- och parkchef i kommunen samt nämndordförande Jerry Karlsson (L) gällande den grönyta i centrala Vaggeryd som är sönderkörd. 

Hans Göransson förklarar: 

– Den här grönytan är kommunens mark. Det kan vara så att man får investera i att göra vändplanen till ett större område men då behöver det projekteras. Att lägga dit sten hindrar allmänheten. 

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden: 

– Vi ser gärna att när grannar och förbipasserande ser någon köra över grönytan att man polisanmäler händelsen. Det här handlar om skadegörelse och är ett brott mot terrängkörningslagen. Om någon ser detta: Polisanmäl! Det är vår uppmaning. 

Taggar

Dela


15 reaktioner på Politiker uppmanar: Polisanmäl förarna som kör på grönytan

Trist att många tar så lätt på våra grönområde men vi alla har vår mening med allt. Hoppas att det löser sig ♥️

Intressant är också att jag har sett kommunen själv köra över grönområdet med bil då de skulle tömma papperskorgen.
Sedan att de som bor där tror de äger hela området och är så otroligt lata att de inte orkar ta den riktiga vägen är otroligt pinsamt och dåligt. Att de utnyttjar hela vändplatsen samt gång- och cykelvägen borde vara förbjudet när det finns plats att parkera på deras egna uppfart.
Så länge det är uppkört tror ju folk (eftersom de är efterblivna) att det är okej att köra där. Idioti och lathet är vad det är.

Tyvärr är det inte så enkelt att ”den” som kört över grönytan flyttar. Jag bor i området och har sett boende i samtliga fastigheter på den gatan köra där. Samt att vissa använder ytan som uppställningsplats.

Många tysta människor. Kan man helt enkelt inte gå och knacka på hos dem som kör där? Eller läser de era kommentarer i denna tidning?

Anlägg den efterfrågade hundgården här, trevlig träffpunkt för människor och äldre människor centralt. Detta kommer med framgång stoppa bilarna och lösa andra önskemål.

Den som förstört terrängen håller på att flytta så problemet löser nog sig. Men tråkigt – väldigt omoget.

Hallå! Tror du inte polisen har lite viktigare uppdrag än åka och titta på vem som kör på gräset, hoppas det. Det är väl smidigast att lägga ut stenar.

Vore långsökt om kommunen tar tag i att återigen anmäla ett spännande beslut! Tragiskt att man inte ens kan göra en anmälan gällande sin egna mark……

Många tack till er tidning för att ni tog upp detta med sönderkörda grönytan. Jag har i hela mitt liv inte anmält någon för något. Nu kommer jag verkligen att göra det. Tack också för förklaring av Hans Göransson och Jerry Karlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *