Nyheter

Politikerna ordnar medborgarcafé

Nyheter Framåt våren kommer medborgarcafé anordnas i Hok. "Vi vill veta vad invånarna tycker", säger de ledande politikerna.

I Hok kommer medborgarcafé arrangeras under våren

I Hok händer det mycket och nu ska varje parti som är representerat i kommunfullmäktige möta invånarna för att skapa dialog och få in förslag och synpunkter.

– Det finns ett förslag framme och vi vill ha dialog med medborgarna. Hok är ett starkt område och vi vill komma närmare medborgarna och få en kontakt. Förr hade vi mycket kontakt med intresseföreningarna, men det har flyttat in många nya invånare, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi ska åka ut till Hok och ha ett ”medborgarcafé”. Det är en modell att på något sätt få ta del av invånarnas synpunkter. Det är ett bra sätt att utveckla demokratin tillsammans med invånarna. Vi tror mycket på Hok och vem vet, samhället kanske är dubbelt så stort om några år. Vi vill veta hur invånarna ser på utvecklingen i Hok, satsningen på skolan, detaljplaner på nya bostadsområde och Hooks Herrgård växer och är en stor arbetsgivare idag, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi kanske kan hitta någon form av trygghetsboende i Hok med stöd av hemtjänsten. Vad vill ungdomarna i Hok? Här finns chansen att tycka till, menar Gert Jonsson (M).

Medborgarcafét kommer att arrangeras någonstans i Hok under mars eller april månad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Politikerna ordnar medborgarcafé

Bara för ett par år sedan ville man inte lägga en krona på Hoks landsbygdsområde. Särskilt inte skolorna i Hok och Svenarum. Ingen ville ju bo där! Tänk så fel dessa initierade politiker kunde ha. Leve landsbygden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *