Nyheter

Politiskt parti ofredat på Frammedagen

Nyheter Under Frammedagen i Vaggeryd den 21 maj blev två personer som representerade ett politiskt parti ofredade. – Vi blev väldigt skärrade av situationen, berättar gruppledaren för partiet.

Arkivbild: David Alin

Det skedde i samband med att några yngre killar kom fram till männen för att prata politik som det inträffade. Det gick först lugnt tillväga men efterhand blev en av besökarna upprörd och uttryckte sig på ett vis som de båda politikerna uppfattade som hotfullt. En polispatrull kom till platsen och avlägsnade den, enligt uppgift, aggressive mannen. Händelsen skedde den 21 maj men anmälan gjordes i fredags den 27 maj. Som anmälare står de två partirepresentanter medan det aktuella partiet står som målsägande.

– Det var ett gäng med ungdomar som kom fram till oss på Frammedagen och ville prata politik. Det var en del konstiga frågor tyckte vi, handlade bland annat om säkerhetsfrågor och det kändes som att ungdomarna var ute efter något. De fyra ungdomarna gick senare vidare och efter en halvtimma kom de tillbaka till oss, men då hade de fler kompisar med sig, så de var nog runt ett tiotal. De ställde återigen lite märkliga frågor och det kändes som att de var ute efter att vi skulle bli arga. Tumult uppstod bland ungdomarna. Polisen var på plats och ingrep direkt. Vi blev väldigt skärrade. Vi har gått säkerhetsutbildning och alla vi politiker på plats agerade lugnt. Situationen var spänd och vi diskuterade det här mycket efteråt. Efter konversation med de övriga partierna, samt kommunledningen, övervägde vi att anmäla händelsen. Jag trodde inte min vildaste fantasi att vi skulle vara med om något sådant här när vi är i vår kommun, berättar gruppledaren för partiet som polisanmälde händelsen.  

Fotnot: Förundersökningsledaren beslutade att inte gå vidare med ärendet.

Taggar

Dela